Yabancı Turistin 2023 Yılında Kruvaziyer Turizminde Tercihi Türkiye Olacak
Kruvaziyer turizmi, son yılların yükselen değeri olmaya devam ediyor. 2021 yılında 78 kruvaziyer gemisiyle 45 bin 362 yolcu Türkiye’ye geldi.
2022’de ise kruvaziyer gemi sayısı 12 katına çıkarak 991’e yükseldi. Yolcu sayısı 22 katına çıkarak 1 milyon 6 bini aştı. “2023 senesinde kruvaziyer turizminin pik yapacağını düşünüyoruz. Yabancı turist bu yıl ülkemize daha çok uğrayacak” diyen Camelot Maritime Yönetim Kurulu Başkanı Kaptan Emrah Yılmaz Çavuşoğlu, yatırımları ile Türkiye kruvaziyer sektörünün kalite çıtasını yükselttiklerinin özenle altını çizdi.
Türkiye’de yabancı sahipli bir cruise gemisini işleten ilk firma olan Camelot Maritime, gerçekleştirdiği yatırımlar ve yaptığı çalışmalarla ülkemiz kruvaziyer turizminin gelişmesine olanak sağlıyor. Kaliteli hizmeti ve know-how’ı ile sektörün çıtasını yükselten Camelot Maritime yetkilileri 2023 kruvaziyer turizminde oldukça umutlu.
TÜRK LİMANLARINI RUS TURİSTLERİN GÖZDESİ HALİNE GETİRDİK
Schengen vizesinde yaşanan sıkıntıların genel olarak Türkiye kruvaziyer turizmini tercih edeceklerin tatil planlarını etkilediğini ifade eden Camelot Maritime Yönetim Kurulu Başkanı Kaptan Emrah Yılmaz Çavuşoğlu, “Bu sene Schengen vizesinde yaşanan sıkıntılardan dolayı maalesef Türk tatilcilerin cruise tatil planlarını değiştireceğini öngörüyoruz. Bunun haricinde yabancı turistlerin ülkemize uğrayacağını, cruise gemilerine olan tercihlerinde değişme olmayacağını; hatta artış olacağını bekliyoruz. İşletmeciliğini yaptığımız Astoria Grande isimli gemimizle Rus turistlerin cruise gemisi ile Türk limanlarını ziyaret ederek tatil yapmalarını cazip bir seçenek haline getirdik. Dolayısıyla Türk turizmine ayrı bir katkımız olduğunu söylemek çok da mütevazi olmaz” dedi.
YENİLİKLERİMİZ OLACAK, ÇEŞME VE MISIR PROGRAMLARIMIZ DAHİLİNDE
Rus tatilcilere, Rusya çıkışlı Türk limanları uğraklı cruise tatili imkanı sağladıklarını söyleyen Çavuşoğlu, “Bu sene Çeşme ve Mısır uğrak programlarımız dahilinde. Seneye global dengelere göre programı geliştirerek güncelleyebiliriz” dedi. Galataport konusunda Çavuşoğlu şunları söyledi: “Galataport, gerçekten ülkenin turizm yüzlerinden biri oldu. Umarız gelişen dünyaya ayak uydurup var olan ile sınırlı kalmayız. Çünkü turizm sürekli yenilenen bir sektör ve güncel tutarak nefes alabilir. Limanların ve yerel yönetimlerin kruvaziyer turizm kültürünü, taleplerini öngörerek kendilerini geliştirmesi bu anlamda yatırımlar yapması gerektiğini düşünüyoruz. Galataport bu anlamda yaptığı yatırım ile ön plana çıkmayı başardı ama bunu yeterli görmüyoruz. Ülkemiz daha iyilerini yapacak ve sunabilecek kapasitede.” Kruvaziyer gemilerinin geçen sene ağırlıklı olarak, Çeşme, Kuşadası, Marmaris, Alanya, İstanbul gibi limanlara uğradığını söyleyen Çavuşoğlu, “Camelot Maritime olarak biz; Samsun, Sinop, Amasra, Ordu, Trabzon ve İstanbul’u tercih ederek sektörde Akdeniz Çanağı’nın dışında Karadeniz ağırlıklı bir güzergah izledik” dedi.
KRUVAZİYER TURİZMİ BU YIL PİK YAPACAK
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan alınan bilgilere göre 2022 yılında kruvaziyer yolcu sayısının 22 katına çıkarak 1 milyonu aştığı söyleyen Çavuşoğlu son olarak şu bilgileri verdi: “2021 yılında 78 kruvaziyer gemisiyle 45 bin 362 yolcu Türkiye’ye geldi. 2022’de ise kruvaziyer gemi sayısı 12 katına çıkarak 991’e yükseldi. Yolcu sayısı aynı dönemde 22 katına çıkarak 1 milyon 6 bini aştı. 2023 senesinde kruvaziyer turizminin pik yapacağını düşünüyoruz. Ülkemizdeki yerli turist daha çok Yunan adaları turlarını tercih ediyor. Türkiye’de yerel yönetimleri kruvaziyer turizmi konusunda cesaretlendirdik. Ülkemizde cruise turizmi yeni yeni canlanması nedeni ile işlettiğimiz gemilerimizde dünya denizlerine personel yetiştirmeye de devam ediyoruz. Denizde her personel aslında ülkemizin bir temsilcisi oluyor. Bunun bilincinde insanlar yetiştiriyoruz. Eğitimlerini verip gemimizde ve ofisimizde istihdamlar sağlıyoruz.”
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.