1. HABERLER

  2. IMO - AB

  3. Uluslararası Liman Güvenliği Eğitimi İstanbul’da Gerçekleşti
Uluslararası Liman Güvenliği Eğitimi İstanbul’da Gerçekleşti

Uluslararası Liman Güvenliği Eğitimi İstanbul’da Gerçekleşti

Birleşmiş Milletler Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) himayesinde düzenlenen “Liman Tesisi Güvenlik Denetçileri için Bölgesel Eğitim” Çalıştayı, 23-27 Eylül 2024 tarihleri arasında Türkiye’nin ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleştirildi.

A+A-

IMO Deniz Güvenliği Bölümü ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen çalıştay, uluslararası liman tesisi güvenlik önlemlerinin etkin bir şekilde denetlenmesini sağlamak amacıyla Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkelerinin mevcut kapasitesini artırmayı hedefledi.

Çalıştay, Cezayir, Mısır, Ürdün, Libya, Fas, Umman, Katar, Tunus ve Türkiye’den toplam 22 uzman temsilcinin katılımıyla gerçekleşti. ISPS Kod kapsamında etkili ve kapsamlı bir liman denetim mekanizmasının, uluslararası liman güvenliğine katkıları detaylı olarak tartışıldı.

Çalıştayda, dinamik liman ortamında hedef odaklı güvenlik yaklaşımının önemi vurgulandı. Uzmanlar, saha tecrübelerine dayalı güncel ve pratik örneklerle değerli bilgi paylaşımında bulundu. Ayrıca, SOLAS Bölüm XI-2 ve ISPS Kod’a odaklanan etkinlik, liman güvenlik denetimlerinin yürütülmesi, raporlama ve takip eylemleri gibi konularda uzman denetçilere rehberlik sağladı.

Çalıştay’ın önemli bir parçası, katılımcıların liman güvenlik uygulamalarını yerinde gözlemleyebilmesi için Galataport Kruvaziyer Limanı’na yapılan teknik saha ziyareti oldu. Ziyaret sırasında, Galataport personeli tarafından katılımcılara limanın işleyişi hakkında brifing verildi.

Türkiye, uluslararası deniz güvenliğine büyük önem vererek, deniz taşımacılığı ve liman güvenliği konularında uluslararası çabalara katkılarını sürdürmeye devam edecektir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.