1. HABERLER

  2. IMO - AB

  3. Uluslararası Denizci Kadınlar Günü 18 Mayıs'ta IMO'da Kutlandı
Uluslararası Denizci Kadınlar Günü 18 Mayıs'ta IMO'da Kutlandı

Uluslararası Denizci Kadınlar Günü 18 Mayıs'ta IMO'da Kutlandı

Bu yılki Uluslararası Denizcilikte Kadın Günü, Londra'daki IMO (Uluslararası Denizcilik Örgütü) merkezinde “Güvenli Ufuklar”...

A+A-

Bu yılki Uluslararası Denizcilikte Kadın Günü, Londra'daki IMO (Uluslararası Denizcilik Örgütü) merkezinde “Güvenli Ufuklar” teması altında çeşitli etkinlik ve faaliyetlerle kutlandı: Deniz Güvenliğinin Geleceğini Şekillendiren Kadınlar” temasıyla kutlandı.

imo-denizci-kadinlar-gunu-cem-congar1.jpeg

Dergimiz yazarlarından ve uluslararası denizcilik sektörünün tanınmış avukatlarından Av. Cem Congar da bugüne özel düzenlenen konferansa katıldı. Birleşmiş Milletler Uluslararası Denizcilik Örgütü'nün ev sahipliğinde düzenlenen etkinlik, sektördeki kadınların başarılarını kutlamayı ve denizcilikte kadınların işe alınmasını, elde tutulmasını ve sürdürülebilir istihdamını teşvik etmeyi amaçlıyordu. Ayrıca denizcilik sektöründeki kadınların profilini yükseltmeyi ve IMO'nun Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi 5'e (toplumsal cinsiyet eşitliği) bağlılığını güçlendirmeyi amaçlamıştır.

Konferans sırasında, denizcilikteki mevcut cinsiyet dengesizliğinin ele alınmasının önemi vurgulandı. Uluslararası Kadın Denizcilik ve Ticaret Derneği (WISTA International) eski Başkanı Despina Panayiotou Theodosiou, ilk kez verilen IMO Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ödülü'nün sahibi olarak seçildi. Theodosiou'nun bu ödüle layık görülmesi, denizcilik sektöründe kadınların rolünü ve etkisini artırmaya yönelik çabalarını vurgulamaktadır.

Gün boyunca yapılan konuşmalar ve panellerde denizcilik sektöründe toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak ve daha fazla kadını sektörde rol almaya teşvik etmek için atılması gereken adımlar tartışıldı. Etkinliğin sonunda tüm katılımcılar, toplumsal cinsiyet eşitliğini teşvik etmek ve denizcilikte kadınları güçlendirmek için birlikte çalışma taahhüdünde bulundu.

imo-denizci-kadinlar-gunu-cem-congar3.jpeg

imo-denizci-kadinlar-gunu.jpeg

imo-denizci-kadinlar-gunu-2.jpeg

imo-denizci-kadinlar-gunu-3.jpeg

imo-denizci-kadinlar-gunu-4.jpeg

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.