1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARET

  3. Ukrayna Limanları Kargo Sevkiyatları Ocak-Haziran Aylarında Arttı
Ukrayna Limanları Kargo Sevkiyatları Ocak-Haziran Aylarında Arttı

Ukrayna Limanları Kargo Sevkiyatları Ocak-Haziran Aylarında Arttı

Ukrayna'nın Karadeniz ve Tuna limanlarında gerçekleştirilen kargo sevkiyatları, Ocak-Haziran döneminde geçen yılın aynı dönemine göre %68 artış gösterdi.

A+A-

Parlamento Maliye Komitesi Başkanı Danylo Hetmantsev, Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, geçen yıl altı faal limanda işlenen kargo miktarının 31,3 milyon ton olduğunu, bu yıl ise bu miktarın 52,7 milyon tona ulaştığını belirtti. Hetmantsev, toplam sevkiyatın %63'ünden fazlasının tarım ürünlerinden oluştuğunu ifade etti.

2023 yılının ilk yarısında Birleşmiş Milletler aracılığıyla yapılan savaş dönemi gıda ihracat anlaşması kapsamında gerçekleştirilen sevkiyatlar, Moskova'nın 2023 Temmuz'unda anlaşmadan çekilmesinin ardından Kiev'in alternatif bir nakliye koridoru kurmayı başarmasıyla devam etti.

Hetmantsev, bu anlaşmanın sadece üç Karadeniz limanından tarımsal ihracatı öngördüğünü, bu yıl ise toplam sevkiyatların %36'sının metaller ve madencilik endüstrisi de dahil olmak üzere diğer mallardan oluştuğunu belirtti.

İhracata dayalı Ukrayna ekonomisi için, gayri safi yurt içi hasılanın Rusya işgalinin ilk yılında üçte bir oranında düşmesinin ardından toparlanmayı desteklemek için dış pazarlara erişim büyük önem taşıyor. 2023'te %5,3'lük bir artışın ardından, GSYH'nin bu yıl yaklaşık %3 büyümesi bekleniyor.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.