1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Tekne devi iflas noktasına geldi
Tekne devi iflas noktasına geldi

Tekne devi iflas noktasına geldi

Torbalı'nda faaliyet gösteren ve Türkiye'nin önde gelen yat üreticilerinden biri olan Dromeas Yatçılık AŞ, mali zorluklar nedeniyle konkordato talep etti.

A+A-

İzmir 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, iflas eşiğine gelen şirketin 46 milyon 500 bin TL tutarındaki sermayesini göz önünde bulundurarak, 3 aylık geçici bir mühlet kararı verdi.

Deniz Mühendisi Efe Kuyumcu tarafından 5 yıl önce kurulan Dromeas Yatçılık, iflasın eşiğine geldi. İzmir'de toplamda 12 dönümlük bir alanda iki adet modern üretim tesisine sahip olan Dromeas Yatçılık AŞ'nin İngiltere’de de bir ofisi bulunuyordu.

İFLAS ETME NOKTASINA GELDİ
6 ila 15 metre arasında değişen orta konsollu ve sert tavanlı lüks yatlar üreten şirket, son dönemde yaşanan ekonomik dalgalanmaların etkisiyle mali sıkıntılar yaşamaya başlamıştı.

MAHKEME ÜÇ AY SÜRE VERDİ
Şirketin konkordato başvurusu üzerine mahkeme, Mali Müşavir Gülden Kaman, Hukukçu Sevgi Kanyılmaz ve Prof. Dr. Erhan Demireli'nden oluşan üç kişilik bir konkordato komiseri heyeti atadı. Komiser heyeti, şirketin mali durumunu detaylı bir şekilde inceleyecek ve borçların yeniden yapılandırılması için uygun bir plan hazırlayacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.