1. HABERLER

  2. ENERJİ

  3. Shell, Rotterdam Biyoyakıt Tesisinin İnşasını Durdurdu
Shell, Rotterdam Biyoyakıt Tesisinin İnşasını Durdurdu

Shell, Rotterdam Biyoyakıt Tesisinin İnşasını Durdurdu

Shell, projenin maliyetlerini düşürmenin yollarını ararken Rotterdam'daki biyoyakıt tesisi inşaatını geçici olarak durdurduğunu duyurdu. Şirket, bu duraklamanın en ticari yolu değerlendirmek için zaman kazandıracağını belirtti.

A+A-

Rotterdam'daki Shell Enerji ve Kimyasallar Parkı'nda yer alan tesis, yılda 820.000 ton sürdürülebilir havacılık yakıtı (SAF) ve atıktan yenilenebilir dizel üretecek şekilde tasarlandı. Shell, bu biyoyakıt tesisi için nihai yatırım kararını Eylül 2021'de almıştı.

Shell, proje teslimatını daha iyi yönetmek ve mevcut piyasa koşulları göz önüne alındığında gelecekteki rekabet gücünü güvence altına almak için daha fazla zamana ihtiyaç duyduklarını açıkladı. Bu nedenle, şantiyedeki yüklenici sayısı azalacak ve faaliyetler yavaşlayacak. Bu adım, maliyetleri kontrol altında tutmayı ve projenin sıralamasını optimize etmeyi amaçlıyor.

Shell'in Yenilenebilir Enerji ve Enerji Çözümleri Direktörü Huibert Vigeveno, "Şu anda şantiyedeki inşaatı geçici olarak durdurmak, proje için en ticari ilerleme yolunu değerlendirmemize olanak tanıyacak." dedi.

Vigeveno, "2050 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşma hedefimize bağlıyız ve düşük karbonlu yakıtlar, Shell'in bizim ve müşterilerimizin karlı bir şekilde karbondan arınmamıza yardımcı olma stratejisinin önemli bir parçası. Ayrıca hissedar sermayesini ölçülü ve disiplinli bir şekilde kullanmaya devam edeceğiz ve daha az emisyonla daha fazla değer sunacağız." diye ekledi.

Sahada inşaatın durdurulmasının ardından, proje için bir değer düşüklüğü incelemesi yapılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.