UTİKAD, genç lojistikçileri sektöre hazırlıyor

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD), lojistik sektöründe genç istihdamını desteklemek amacıyla ikinci kez hayata geçirdiği Stajyer İstihdamı Projesi ile lojistik sektörünün geleceğine ışık tutuyor.

UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayşem Ulusoy önderliğinde kurulan altı odak grubu, UTİKAD çalışma gruplarıyla eşgüdümlü ve yoğun bir program içinde kamu idaresi birimleri, sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerle gerçekleştirilen temaslardan olumlu sonuçlar almaya devam ediyor.

UTİKAD Üniversiteler Odak Grubu, 2022 yılında ilk olarak İstanbul ve diğer illerdeki üniversitelerde “UTİKAD Okulda” projesini hayata geçirdi. Düzenlenen etkinliklerde öğrenciler, sektör profesyonelleri ile bir araya gelme, sektör liderlerinin kişisel tecrübelerini dinleme imkanına kavuştu.

Gerçekleşen buluşmalarda öğrencilerin öncelikli ihtiyaçlarının staj yapabilecekleri lojistik firmaları ile iletişime geçmek olduğu tespit edildi. Bu doğrultuda 2022 Mayıs ayında UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Üniversiteler Odak Grubu Koordinatörü Yüksel Kahraman’ın öncülüğünde ‘Stajyer İstihdam Projesi’ çalışması başlatılarak sektör ile akademi arasında köprü kuruldu. Eğitimlerine devam eden öğrencilerin lojistik sektörüne ilgisini artırma hedefiyle başlatılan proje kapsamında farklı şehirlerden, lojistiğin farklı alanlarında eğitim veren 8 üniversite ile kurulan temaslar sonucunda UTİKAD üye firmalarında öğrencilere staj imkânı sağlandı.

2023 yılında da devamlılığı sağlanan proje kapsamında belirlenen beş üniversiteden öğrencilerin zorunlu stajlarına destek olmak üzere UTİKAD üyesi firmalara yapılan duyuruya yüksek katılım sağlandı. Proje kapsamında üye firmaların yetişmiş insan kaynağı ihtiyaçlarına erişimi, eğitim hayatına devam eden üniversite öğrencilerinin ise gelişimine katkı sağlanması hedefleniyor.

Üniversiteler Odak Grubu Koordinatörü Yüksel Kahraman proje ile ilgili görüşlerini şu sözlerle açıkladı; “Sektör ile akademi arasında köprü olmak bizlerin öncelikli hedefleri arasında yer alıyor. Üniversitelerde halihazırda eğitimlerine devam eden öğrencilerin geleceğe dair kaygılarını azaltıp, sektörümüze olan ilgisini artırmalıyız. Ülkemizde her sektörde olduğu gibi sektörümüzün de temel problemlerinden biri yetişmiş insan kaynağıdır. Bu sorunun çözümünde sivil toplum örgütlerinin aktif rol alması gerektiğine inanıyoruz. UTİKAD olarak sektörün uluslararası standartlarda sürdürülebilir geleceğini sağlamak için bu ve benzeri çalışmaların stratejik önem taşıdığını düşünüyoruz. Bu konuda devamlılığı olan ve sorunlara çözüm önerileri üreten çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Kurumsal Haberleri

Bu yıl 4 bin 579 gemi denetlendi
Türk Loydu Vakfı'ndan 195 Öğrenciye Burs
DAK/SAR Amiral Atalay ile filosunu güçlendirdi
Gemi Mühendisleri Odası Kuruluşunun 70. Yılını Yoğun Bir Katılımla Kutladı
Sahil Güvenlik'ten çocuk evlerinde kalanlara yüzme eğitimi