SANMAR Denizcilik’in desteği ile bu yıl Bodrum’daki tekne sayısını 2’ye çıkartan TURMEPA, yaz sezonu boyunca binlerce tekneden atık su toplayarak cennet koylarımızın mavi kalmasına destek verecek.
DenizTemiz Derneği/ TURMEPA, SANMAR Denizcilik ile güç birliği yaparak ülkemiz deniz turizminin en özel bölgelerinden olan Bodrum’da önemli bir hizmeti hayata geçirdi. Derneğin simgesi haline gelen atık alım filosuyla her yıl artan talebi sorunsuz şekilde karşılayan TURMEPA, SANMAR desteğiyle Bodrum’da yeni bir atık toplama teknesini faaliyete geçirdi. TURMEPA filosunun 9’uncu teknesi olan Tekirova I, Torba ve Türkbükü arasındaki koylarda yaz sezonu boyunca binlerce turistik yat ve tekneden atık su alımı yaparak cennet koylarımızın mavi kalmasına destek verecek.
Haziran ayında suya inen Tekirova I, Ekim sonuna kadar teknelerden atık alımı yapmaya devam edecek. Tekirova I teknesine haftanın 6 günü 09.00-18.00 saatleri arasında 0850 460 67 67 numaralı Mavi Hat’tan ulaşmak mümkün.
TURMEPA Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Kaptanoğlu, SANMAR ile yapılan iş birliğinin önemini vurgulayarak şunları söyledi: “SANMAR’ın desteği ile Bodrum’daki atık alım tekne sayımızı 2’ye çıkartarak filomuza güç kattık. Bodrum gibi ülkemizin cennet maviliklerini barındıran bölgede önemli bir ihtiyacı giderecek teknenin Bodrum’a ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. İnanıyorum ki el ele vererek denizlerimizin maviliğini geleceğe taşıyacağız.”
SANMAR Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gürün, “Bodrum gibi yoğun tekne trafiği olan ve rüzgar durumuna göre bir ucundan diğer ucuna transit süresinin uzun ve zorlu olabildiği coğrafyada artan talebi karşılayabilmek için atık alım teknesine destek olarak sosyal sorumluluk projelerimize bir yenisini eklemekten mutluluk duyuyoruz.” dedi.
Denizlerimiz koruma altında!
TURMEPA’nın atık toplama tekneleriyle verdiği hizmet ekolojik açıdan önemli olan bölgelerin korunmasına katkı sağlıyor. TURMEPA’nın sürdürdüğü denizi kirlilikten koruma çalışmaları balık popülasyonun yeniden inşasını desteklerken, denizel yaşam alanlarını ve ekosistemi bütüncül bir sistemle koruyor. TURMEPA tekneleriyle, yat ve turistik teknelerden toplanan atık suyun deniz ortamına karışması engellenerek deniz canlarına sağlıklı bir yaşam alanı için katkı sağlanırken deniz habitatının bozulması önleniyor. Bilimsel araştırmalara göre ihtiyacımız olan oksijenin yüzde 50 ila 70'i denizlerimiz tarafından üretiliyor. Bu nedenle bu çalışma sadece denizdeki değil karadaki yaşamın devamı için de hayati önem taşıyor.
DenizTemiz Derneği/ TURMEPA HAKKINDA
DenizTemiz Derneği/ TURMEPA, ülkemiz kıyı ve denizlerinin korunmasını ulusal bir öncelik haline getirmek ve gelecek nesillere temiz denizlerin kucakladığı yaşanabilir bir Türkiye bırakmak amacıyla, 8 Nisan 1994 yılında Rahmi M. Koç'un kurucu başkanlığında, Deniz Ticaret Odası ile birlikte kuruldu. Hayata geçirdiği projelerle gerek ulusal gerekse uluslararası alanda kamuoyunun yakından tanıdığı DenizTemiz Derneği/ TURMEPA, 29 yıl içinde Türkiye’nin önde gelen deniz odaklı sivil toplum kuruluşu haline geldi. 1995 yılında yayınladığı "Denizleri Koruma Deklerasyonu", IMO, UNEP, The Club of Rome, ICS ve IUCN gibi organizasyonların uluslararası platformlarda desteklerini alan TURMEPA, 19 Haziran 2000 tarihinde Bakanlar Kurulu’nca alınan kararla, kamu yararına çalışan dernek statüsünü elde etti.
SANMAR DENİZCİLİK AŞ HAKKINDA
Sanmar Denizcilik AŞ, 50 yıla yaklaşan tecrübesiyle, Altınova ve Tuzla tersanelerinde dünyanın en yenilikçi ve modern römorkörleri üretmektedir. Kanadalı dizayn firması Robert Allan’a ait müşteri ihtiyaçlarına göre geliştirilmiş tasarımlara dayanan çok geniş ve modern römorkör portföyüne sahip olmasıyla bilinen Sanmar, 300’e yaklaşan römorkör inşası ile dünyanın sayılı üreticilerinin arasında yer almaktadır. Üretim portföyü tam elektrikli, LNG, Metanol, Akülü ve Otonom gibi ileri teknoloji römorkörleri de kapsamaktadır. Gemi inşa faaliyetlerinin yanı sıra aynı zamanda bir römorkör operatörü olan firma bu hizmetleri Türkiye’nin birçok büyük limanında, modern, çevreci ve yüksek manevra kabiliyetine sahip genç filosuyla, maksimum güvenlik, verimlilik ve de çevreye saygılı bir yaklaşımla verme konusunda gösterdiği çaba ile öne çıkmaktadır.