“Türkiye’nin Deniz İklimi Stratejisinde Gençlerin Rolü” çalıştayı tamamlandı

DEHUKAM tarafından yürütülen Erasmus+ “Türkiye’nin Deniz İklimi Stratejisinde Gençlerin Rolü” Projesi Akdeniz Bölge Çalıştayı Tamamlandı

Ankara Üniversitesi Deniz Hukuku Ulusal Araştırma Merkezi (DEHUKAM) tarafından yürütülen ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibelendirilen Erasmus+ K154-YOU (Gençlik Katılımı) numaralı “Türkiye’nin Deniz İklimi Stratejisinde Gençlerin Rolü” projesi Akdeniz Bölge Çalıştayı 1-4 Ekim 2024 tarihleri arasında Akdeniz Üniversitesi Eğitim ve Sosyal tesislerinde yapıldı. Çalıştayın ilk gününde, tanışma, oryantasyon ve proje tanıtımı faaliyetleri Elif Topuz koordinatörlüğünde gerçekleştirildi.

Çalıştayın ikinci gününde Deniz Hukuku Ulusal Araştırma Merkezi (DEHUKAM) Araştırmacısı Emre Önsöz “Deniz Hukuku Temel Kavramları” eğitimini, DEHUKAM Proje Koordinatörü Özge Durukan “Deniz İkliminin Temelleri” adlı eğitimi verdi. Çalıştayımızın ikinci gününde eğitimlerden sonra projemizin “Sorun Analizi Oturumu” akabinde “Sorun Analizi Sunumları” gerçekleşti. Çalıştayımızın ikinci günü “Çözüm Gelişimi Oturumu” ve “Çözüm Sunumları Oturumu” ile son buldu.

Çalıştayın üçüncü gününde ilk olarak “Politika Geliştirme Oturumu” gerçekleştirildi. Ardından Elif Topuz “Erasmus+ Gençlik Fırsatları” eğitimini verdi. Çalıştayımızın üçüncü günü DEHUKAM Proje Koordinatörü Özge Durukan’ın “Proje Döngüsü Eğitimi” ile son buldu.

Çalıştayın son gününde ilk olarak “Yaygınlaştırma Planı Oturumu” gerçekleştirildi. “Karar Alıcılarla Buluşma Oturumu”nda ise Antalya Bölge Liman Başkanı Alper Keçeci konuşmalarının akabinde katılımcılara ve organizasyon ekibine sertifika takdiminde bulunuldu.

Deniz ve Çevre Haberleri

Düşen konteynerler, deniz ekosistemine zarar veriyor
Atlas Okyanusu'nda yaşayan balık türü 'grida' Marmara'da görüldü
Güney Koreli heyet İstanbul Boğazı'nda deniz çayırlarını inceledi
Sağanakla sürüklenen atıklar İnkumu sahilinde kirlilik oluşturdu
Türkiye’de ilk kez ‘pürüz dişli yunus’ kayıtlara geçti