Tropikal Fırtına Ernesto yüzünden limanlar kapatıldı

Porto Riko ve ABD Virjin Adaları, Tropikal Fırtına Ernesto'nun tehdidi altında alarm durumuna geçti.

Fırtına, yoğun yağışlar, güçlü rüzgarlar ve olası sellerle bölgeye yaklaşırken, ABD Sahil Güvenliği kritik önlemler alarak Salı günü saat 18:00 itibariyle tüm büyük limanları kapattı.

Ulusal Kasırga Merkezi'ne (NHC) göre, Ernesto'nun getirdiği tropikal fırtına koşulları Culebra, Vieques ve Virgin Adaları için de geçerli. Bu gelişmeler üzerine Beyaz Saray, Salı gecesi itibariyle Porto Riko için acil durum ilan etti. Bölgedeki okyanus gemilerine denize açılmaları talimatı verildi, kargo operasyonları geçici olarak askıya alındı.

San Juan Sektörü Komutanı Yüzbaşı Luis Rodriguez, denizcilik camiasına ve halka yaptığı açıklamada, fırtınanın ciddiyetini vurgulayarak, "Bu fırtınanın etkilerini hafife almayın. Yaşamı tehdit eden dalga ve geri çekilme akıntıları bekliyoruz." dedi. Ayrıca, fırtınanın, Culebra açıklarında mahsur kalan yelkenli yatın kurtarma çalışmalarını da engelleyebileceği belirtildi.

Fırtına, Porto Riko'nun kuzeyinden geçtikten sonra Atlantik'e doğru yola çıkacak ve denizde hızla yoğunlaşarak hafta sonuna doğru 100 knotluk bir zirve gücüne ulaşması bekleniyor. Bölgedeki sakinlerin ve denizcilerin tedbirli olmaları hayati önem taşıyor.

Dünya Haberleri

ABD, köprüye çarpan geminin işletmecisine 100 milyon dolarlık dava açtı
Titan denizaltısının eski başmühendisi, CEO'dan baskı gördüğünü söyledi
Denizcilik dünyası Atina’da bir araya geliyor
107 yıl sonra gün yüzüne çıkan gizem: SS Tobol'un Hikayesi
AUKUS denizaltılarının radyoaktif atıkları Avustralya'da tartışmalara yol açıyor