Titanic'i inşa eden tersane iflasın eşiğine geldi

Titanic'i inşa eden firma olarak denizcilik dünyasında simgesel bir yer edinen Belfast merkezli Harland & Wolff, iflasın eşiğine geldi. 

Şirket, İngiltere hükümetine bağlı ihracat kredi ajansı UKEF'ten talep ettiği 200 milyon sterlinlik kredi reddedildikten sonra bu hafta yönetim sürecine gireceğini duyurdu.

Harland & Wolff'un mevcut finansal krizi, şirketin 25 milyon dolarlık ek fon sağlamak için girişimlerde bulunmasına rağmen yönetimden kaçınamamasıyla derinleşti. Yatırım firması Riverstone’un sağladığı bu ek finansman, dev tersanenin borç yükünü hafifletmeye yetmedi.

Şirket yönetimi, ana merkez dışı operasyonları hızla sonlandırma kararı aldı. Scilly Ferries, Deniz Hizmetleri ve kâr getirmeyen geliştirme projeleri kapatılacak. Bununla birlikte, şirketin ABD'deki operasyonları satışa sunulurken, Avustralya’daki faaliyetleri de askıya alındı. Şirket, Islandmagee Gaz Depolama projesi ve dört büyük sahasındaki operasyonlarına odaklanacak.

Yönetime geçişle birlikte işten çıkarmalar kaçınılmaz hale geldi. Şirket, Temmuz ayı itibarıyla 1.600 kişiyi istihdam ediyordu; bu sayı, Harland & Wolff’un bir zamanlar 20.000 kişiyi çalıştırdığı zirve günlerinden oldukça uzak. Yönetim, çalışanların büyük bir bölümüne uygun işten çıkarılma paketlerinin sağlandığını açıkladı.

Ancak tüm bu karanlık tabloya rağmen, tersanenin geleceği konusunda umutlar tamamen tükenmiş değil. Şirketin parça parça satışa çıkarılması için Rothschild yatırım bankasıyla yapılan görüşmelerde 20'ye yakın şirketin potansiyel alıcı olduğu belirtiliyor. Yerel kaynaklar, Babcock’un bu alıcılar arasında olabileceğini bildiriyor.

Harland & Wolff’un bu krizi, şirketin son beş yılda ikinci kez yönetim altına girmesine neden oluyor. 2019'da InfraStrata tarafından satın alınarak yeniden yapılandırılmış olan tersane, tarihi ismine sadık kalarak denizcilik endüstrisinde bir kez daha kendini göstermeye çalıştı. Ancak son ekonomik koşullar bu çabaları da sekteye uğrattı.

Şirketin ABD’deki operasyonlarını almak isteyen yatırımcıların arasında Miami merkezli Flacks Group da yer alıyor. CEO Michael Flacks, Belfast tersanesini Kuzey Atlantik’te gemi onarım merkezi haline getirme planlarını duyurmuştu, ancak bu planlar gerçekleşmedi.

Harland & Wolff, yüzyılı aşkın tarihi boyunca pek çok zorlukla karşılaşmış bir dev. Fakat mevcut durum, tersanenin simgesel statüsünün ve endüstrideki köklü yerinin bile ekonomik zorluklara direnemeyeceğini gösteriyor.

Şirket Haberleri Haberleri

GEMAK’tan LNGC ve LNG yakıtlı gemiler için çığır açan adım!
Frauscher x Porsche tekneleri, Asmira ayrıcalığıyla Türkiye'de
Maersk Supply Service, Saha Destek Gemisi Sözleşmesini imzaladı
MOL ve Chevron'dan rüzgar tahrik sistemli ilk LNG taşıyıcı
Scania yeni 13 litrelik deniz motorunu tanıttı