Tarihi SS United States, dünyanın en büyük yapay resifi olacak

Florida'nın Destin-Fort Walton Beach bölgesi, tarihi okyanus gemisi SS United States’i, dünyanın en büyük yapay resifine dönüştürecek büyük bir projeyi duyurdu. 

Projeyle, denizcilik tarihinin simge gemilerinden biri olan SS United States, deniz canlılarına yeni bir yuva olurken bölge ekonomisine de önemli katkı sağlayacak.

SS United States, 1951 yılında denize indirilen ve hala transatlantik hız rekorunu elinde tutan bir gemi. Soğuk Savaş döneminde, asker taşıyıcısı olarak kullanılmak üzere de tasarlanan bu ikonik gemi, bir zamanlar başkanları, ünlüleri ve göçmenleri taşıyarak denizcilik tarihinde önemli bir yer edindi. Şimdiyse, Florida'nın kıyılarında çevresel ve ekonomik faydalar sağlayacak yeni bir hayat bulmaya hazırlanıyor.

Bu gelişme, Okaloosa İlçe Komiserleri Kurulu’nun, SS United States’i satın almak için koşullu bir sözleşmeyi onaylamasıyla resmiyet kazandı. Proje kapsamında, geminin satın alınması, iyileştirilmesi ve Florida kıyılarına taşınması için 10,1 milyon dolarlık bir bütçe ayrıldı. Ayrıca, geminin tarihini yaşatmak için karada bir müzenin kısmi finansmanı da sağlanacak.

Okaloosa İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Paul Mixon, bu hamlenin çevre koruma ve topluluk için büyük bir adım olduğunu belirterek, “Bu proje, bölgenin dalış ve balıkçılık destinasyonu olarak statüsünü güçlendirecek.” dedi.

SS United States Conservancy Başkanı Susan Gibbs ise, “SS United States, Amerikan gururunun bir sembolü oldu ve milyonlara ilham verdi. Şimdi bu gemiyi dünyanın en büyük yapay resifine dönüştürmek, onun için yeni bir dönemin başlangıcı olacak.” ifadelerini kullandı.

Florida Balık ve Yaban Hayatı Koruma Komisyonu, yapay resiflerin bölgeye %13.800 oranında yatırım getirisi sağlayacağını öngörüyor. Bu da projenin ekonomik potansiyelini gözler önüne seriyor. Çevresel iyileştirme sürecinin bir yıldan fazla sürmesi ve konuşlandırmanın ise altı ay ila bir yıl arasında tamamlanması bekleniyor.

Dünya Haberleri

Güney Kore ve ABD Deniz Kuvvetleri, ortak tatbikatını tamamladı
Arktik'te Rusya-Çin işbirliği
ABD'de liman işçilerinin grevi ekonomi için yeni bir tehdit oluşturuyor
Kamboçya, Ream Deniz Üssü'nün "Çin için yapılmadığını" bildirdi
Lübnan'dan ayrılan 315 kişi gemiyle Mersin'e geldi