Savaş gemisi 'Sehend' yan yattı 

İran donanmasına ait Sehend adlı savaş gemisi, Bender Abbas limanında onarım sırasında su alarak yan yattı. Olayda birkaç kişinin yaralandığı bildirildi.

İran donanmasına ait "Sehend" adlı savaş gemisi, ülkenin güneyindeki Bender Abbas limanında gerçekleştirilen rutin onarım çalışmaları sırasında beklenmedik bir olayla karşı karşıya kaldı.

Geminin onarım esnasında su almaya başlaması sonucunda yan yattığı bildirildi. Konuyla ilgili olarak Bender Abbas Denizcilik Birinci Bölge Halkla İlişkiler Ofisi tarafından yapılan açıklamada, geminin durumu hakkında detaylı bilgi verilmedi ancak kaza sırasında birkaç kişinin yaralandığı ve hastanelere sevk edildiği belirtildi.

Fars Haber Ajansı tarafından yapılan duyuruya göre, Sehend fırkateyninde meydana gelen olayın ardından yaralıların sağlık durumlarının stabil olduğu aktarıldı. Gemideki onarım çalışmalarının ne kadar süreceği ve geminin tamir edilip edilemeyeceği henüz netlik kazanmış değil.

İran yapımı olan 94 metre uzunluğundaki fırkateyn, ilk olarak 2018 yılında denize indirilmişti ve ülkenin deniz gücünü güçlendirmek amacıyla hizmete sunulmuştu.

Deniz Kazaları Haberleri

İstanbul Boğazı’nda çatışan gemiler Ahırkapı’ya demirletildi
Mendireği aşan dalgalar nedeniyle tekneler zarar gördü
Samsun'da kayıkları alabora olan 2 balıkçıdan 1'i kayboldu
Çin'in yeni denizaltısı uydu görüntülerine göre battı
Şile açıklarında gemide çıkan yangın söndürüldü