Maersk, Özel Açık Deniz Rüzgarı Kurulum İşletmesi Kuruyor

Danimarka merkezli AP Moller-Maersk, büyüyen açık deniz rüzgar sektörüne kurulum hizmetleri sağlamak için özel bir bölüm kurdu.

Maersk Offshore Wind, Norveçli açık deniz tedarik gemisi şirketi DOF Group tarafından 1,11 milyar dolarlık nakit ve hisse senedi anlaşmasıyla satın alınan Maersk Supply Service'in (MSS) yan kuruluşu olarak kuruldu.

Yeni kurulan şirket, AP Moller Holding'e ait olup şu anda yaklaşık 40 çalışanı var. MSS tarafından geliştirilen Rüzgar Kurulum Gemisi (Maersk WIV) konseptini pazarlayacak olan şirket, bu tasarımın ve konseptin açık deniz rüzgar türbinlerinin kurulum süresini geleneksel yöntemlere kıyasla yaklaşık %30 oranında azaltacağını öne sürüyor. İlk geminin 2025'te teslim edilmesi planlanıyor.

AP Moller Holding'in CFO'su ve Maersk Offshore Wind'in Başkanı Martin Larsen, "Avrupa ve ABD'deki açık deniz rüzgar kapasitesi için iddialı hedeflere ulaşmak için yeni çözümlere ihtiyacımız var." dedi. "Onlarca yıllık açık deniz uzmanlığımızdan yararlanmak ve açık deniz rüzgar endüstrisinin gelişimini hızlandırmak için Maersk Offshore Wind'i bağımsız bir kuruluş olarak kuruyoruz."

Daha önce Maersk Supply Service'de Baş Ticaret Sorumlusu olarak görev yapan ve Maersk Offshore Wind'in yeni atanan CEO'su Michael Reimer Mortensen, "Büyük varlıkları işletme ve karmaşık açık deniz projelerini yürütme konusunda onlarca yıllık uzmanlığımızdan yararlanan son derece yetenekli ve deneyimli ekibimizle, Maersk Offshore Wind hem kurulum sürecini iyileştirmek hem de kritik liman altyapısı ihtiyaçlarını karşılamak için dünya çapında açık deniz rüzgarı kurulum hizmetleri sunmaya odaklanacak." dedi.

Maersk Offshore Wind Yönetim Kurulu, AP Moller Holding CFO'su Martin Larsen, profesyonel yönetim kurulu üyesi Morten Engelstoft, profesyonel yönetim kurulu üyesi Marianne Sørensen ve AP Moller Holding İK Başkanı Maria Pejter'den oluşuyor.

Enerji Haberleri

Rüzgarda 1200 megavatlık YEKA ihalesi 1,2 milyar dolarlık yatırım getirecek
TürkAkım üzerinden 5 yılda 104,1 milyar metreküp gaz taşındı
Türkiye'nin yeşil hidrojen üretim merkezi olma şansını artırıyor
ABD'den yola çıkan LNG gemisi 13 Ocak'ta Türkiye'ye ulaşacak
LPG ithalatı ekimde yıllık bazda yüzde 5,29 arttı