Küresel denizcilik sektörünün kalbi Europort İstanbul 2024'te atacak

Denizcilik dünyasının en prestijli etkinliklerinden biri olan Europort İstanbul 2024, 23-25 Ekim tarihleri arasında Yenikapı Fuar Merkezi’nde kapılarını açmaya hazırlanıyor. 

33 ülkeden 200'ün üzerinde firma ve 450’den fazla global marka, denizcilik sektörünün gelişen teknoloji ve ürünlerini tanıtmak için İstanbul’da bir araya gelecek. Geçmişte büyük ilgi gören Europort İstanbul, 2024’te Türkiye’nin denizcilik sektörüne dair heyecan verici gelişmeleri sahneye çıkaracak.

İstanbul, kıtaların ve denizlerin buluşma noktası olarak Europort Rotterdam fuarının Türkiye ayağına ev sahipliği yaparken, Türk gemi inşa sektörü de global arenada yerini daha da sağlamlaştırıyor. 2007-2015 yılları arasında Türkiye’de düzenlenen Europort İstanbul, Türkiye'nin gemi inşa, yan sanayi ve bakım projelerindeki başarısını kutlarken, 7000’den fazla profesyoneli bir araya getirecek.

Fuarın göz kamaştıran katılımcı profili
150’yi aşkın ulusal katılımcının yanı sıra, Hollanda, Çin, Yunanistan gibi önde gelen ülkelerden gelen firmalar, özel pavilyonlarıyla dikkat çekecek. Ayrıca, Almanya, İtalya, Güney Kore, İspanya gibi 16 farklı ülkeden 48 uluslararası katılımcı fuarda yer alacak. Bu geniş katılımcı profili, Türk denizcilik sektörüyle küresel firmalar arasında yeni iş birliklerinin oluşmasına zemin hazırlayacak.

Deniz yolu ile ücretsiz ulaşım fırsatı
Katılımcılar ve ziyaretçiler için fuar alanına ulaşım İDO tarafından ücretsiz olarak sağlanacak. Bostancı ve Pendik’ten hareket edecek deniz otobüsleri, fuar saatlerine göre sabah, öğle ve akşam seferleri ile Yenikapı Fuar Merkezi’ne hızlı ve konforlu bir ulaşım sunacak.

Sektörün geleceği dijital platform DAMISE ile şekilleniyor
Bu yıl Europort İstanbul’da dikkat çeken bir diğer yenilik ise, DAMISE Dijital Platformu ile yapılan iş birliği... 

Sektörün global arama motoru ve pazaryeri olarak konumlanan DAMISE, fuar süresince ve sonrasında katılımcıların ürün ve hizmetlerini dijital ortamda tüm dünyaya tanıtacak. Armatörlerden gemi mühendislerine, STK’lardan deniz medyasına kadar geniş bir yelpazede faaliyet gösteren paydaşlar, bu platformda yer alarak küresel çapta iş fırsatlarına erişebilecekler.

Uluslararası eşleştirme programı: Marimatch Europort 2024
Denizcilik sektöründe yeni iş fırsatlarını keşfetmek isteyen firmalar için Enterprise Europe Network iş birliğiyle gerçekleştirilen Marimatch Europort İstanbul, eşleştirme programı sunacak. İstanbul Sanayi Odası’nın desteğiyle düzenlenecek bu etkinlik, Türk firmaları ve uluslararası muhatapları arasında güçlü iş birliklerine zemin hazırlayacak.

Europort İstanbul 2024, denizcilik dünyasında sınırları aşan iş birliği fırsatlarını yakalamak, sektördeki son gelişmeleri takip etmek ve global ölçekte büyümek isteyen herkes için kaçırılmayacak bir etkinlik olarak dikkat çekiyor.

Ziyaretçiler, fuara ve Marimatch etkinliğine kayıt için www.europort.com.tr adresini ziyaret edebilirler.

Şirket Haberleri Haberleri

Med Marine, "B.T. Mazdoor" şamandıra gemisini Pakistan’a teslim etti
Akçansa Port ve Grimaldi Group arasında stratejik iş birliği
Rolls-Royce, deniz pervane işini Fairbanks Morse'a satıyor
GEMAK, LNG gemi sahiplerine daha geniş çaplı ve entegre hizmetler sunacak
Frauscher x Porsche tekneleri, Asmira ayrıcalığıyla Türkiye'de