Karadeniz’de sürüklenen mayınları tespit ve imha çalışmaları sürüyor

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı unsurları, Karadeniz'de sürüklenen mayınların tespiti ve imhasına yönelik 16 bin 413 saat seyir ve 669 sorti uçuş yaptı.

Milli Savunma Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre Deniz Kuvvetleri Komutanlığının Karadeniz’de sürüklenen mayınları tespit ve imha çalışmaları sürüyor.

Rusya-Ukrayna savaşıyla söz konusu tehdidin ortaya çıkmasının hemen ardından 18 Mart 2022'de denizciler, NOTMAR ile uyarıldı.

Batı Karadeniz'de deniz karakol uçağı, helikopter, İHA ile havadan, mayın avlama gemisi ve karakol gemileriyle de denizden olmak üzere Sahil Güvenlik Komutanlığı ve diğer kurumlarla koordineli şekilde mayın gözetleme faaliyetlerine başlandı.

İstanbul Boğazı, elektro optik gözetleme sistemleri ile gözetlenirken mayın tespiti halinde imha etmek üzere Sualtı Savunma (SAS) timleri "yüksek hazırlık" durumuna geçirildi.

Karadeniz'de sürüklenen mayınların tespiti ve imhası amacıyla, deniz karakol uçakları, Tuzla sınıfı karakol gemileri ve mayın avlama gemileriyle mayın gözetleme faaliyetleri sürdürüldü. Faaliyetler kapsamında bugüne kadar 16 bin 413 saat seyir ve 669 sorti uçuş yapıldı.

SAS timleri mayınları imha etti
İstanbul Boğazı girişinde 26 Mart 2022'de, İğneada'da 28 Mart 2022'de, Kefken açıklarında 6 Nisan 2022'de tespit edilen 3 mayın SAS timleri tarafından etkisiz hale getirildi.

Daha sonra 18 Ekim 2022'de Kıyıköy/Kırklareli, 28 Şubat 2023’te ise Kastamonu açıklarında tespit edilen birer mayın daha SAS timleri tarafından imha edildi.

Yurt Haberleri

Aliağa’ya Denizcilik Uygulama Merkezi kuruluyor
BUDO bazı seferlerini fırtına nedeniyle iptal etti
Geyikli-Bozcaada feribot seferlerinden bazıları iptal edildi
BUDO'nun bazı seferleri iptal edildi
Gökçeada ve Bozcaada'ya yarın feribot seferi yapılamayacak