İran ilk insansız hava aracı taşıyıcı savaş gemisini tanıttı

İran, ticari bir gemiden dönüştürülen insansız hava aracı (İHA) taşıyıcı savaş gemisini hizmete soktu.

İran devlet televizyonunun haberine göre, ülkenin İHA taşıyıcı savaş gemisi Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri ve üst düzey komutanların hazır bulunduğu, ülkenin güneyindeki Bender Abbas Limanı'nda düzenlenen törenle Devrim Muhafızları Ordusu donanmasının muharebe filosuna katıldı.

İHA'lar için 180 metre uzunluğunda bir piste sahip olan "SHAHID BAHMAN BAGHERI" adı verilen geminin helikopterlerin yanı sıra çok sayıda insansız hava aracı filosu ve seyir füzesi taşıdığı belirtildi.

Devlet televizyonunun yayınladığı görüntülerde, bir ticari gemiden dönüştürüldüğü kaydedilen savaş gemisinin pistinde en az 5 helikopter ve 8 insansız hava aracının bulunduğu ve "Kahir-313" adı verilen İHA'ların pistten havalandığı görüldü.

Dünya Haberleri

Somali Limanlar ve Deniz Ulaştırma Bakanı, Türkiye'nin desteğinden memnun
Yunanistan, gemisavar füze almaya hazırlanıyor
Rus ve Mısır donanmaları, Akdeniz'de ortak askeri tatbikat yaptı
Putin, modern gemilerin seri üretimine başlanması gerekir
Teknenin alabora olması sonucu en az 50 kişi öldü