Denizden havaya MİLGEM’lere yeni kabiliyet

Türkiye’nin ulusal savaş gemisi programı MİLGEM için üretilecek fırkateynler, STM, Roketsan ve Aselsan’ın ürettiği yeni sistemlerle gücüne güç katacak.

Denizden havaya atım yapabilen sistemler, Türkiye’nin açık denizlerdeki hava savunmasına daha fazla yetkinlik kazandıracak.

Mavi Vatan savunmasında etkin rol olacak MİLGEM Projesi kapsamında üretilecek fırkateynler yeni yeteneklerle donatılıyor. İ sınıfı fırkateynler, denizden havaya atım yapılabilen sistemlerle güçlendirilecek.

36 ayda inşa edilecek
STM ana yükleniciliğinde, İstanbul Tersanesi Komutanlığı’nda inşa edilen TCG İstanbul’un ardından üç milli fırkateyn daha 36 ayda sivil tersanede inşa edilecek. Türkiye’nin milli savaş gemi programı, MİLGEM Projesi’nin 5, 6, 7 ve 8. fırkateynleri daha kapsamlı radar sistemlerine sahip olacak.

Hedefin hızını iletiyor
ROKETSAN’ın geliştirdiği Milli Dikey Atım Lançer Sistemi (MİDLAS), atış kontrol sistemi HİSAR-D RF de yer alacak. Kara tipi atış kontrol sistemine göre farklar bulunduran HİSAR-D RF, hedef ve füzenin konum ve hızına göre gerekli düzeltmeleri füzelere iletiyor. ASELSAN’ın Gökdeniz’i de MİLGEM’ler için fark yaratacak. Fabrika kabul testlerinin tamamlanmasının ardından TCG-İstanbul’a entegre edilen Gökdeniz, üzerinde konuşlu olduğu gemiyi hedef alan anti-gemi füzelerini imha edebilen nokta savunma sistemi olarak öne çıkıyor. Gökdeniz, anti-gemi füzelerinin yanı sıra helikopterler, uçaklar, insansız hava araçları ve su üstü araçları gibi tehditlere karşı da gemi savunmasını etkin şekilde gerçekleştirebiliyor.

Kaynak: Yenişafak

Savunma Sanayi Haberleri

Türkiye, ilk kez AB ve NATO üyesi ülkeye askeri gemi ihracatına imza attı
İSO ve SAHA İstanbul işbirliğiyle 6. Savunma Sanayii Buluşmaları düzenlendi
Açık deniz karakol gemisi TCG AKHİSAR ilk seyrini gerçekleştirdi
STM, Malezya Donanması için 3 korvet inşa edecek
Savunma sanayisinde tüm alt sistemlerin yerlileştirilmesi hedefleniyor