Denizde lüksün yeni tanımı Explora I, ilk kez İstanbul’da

Explora Journeys'in ilk gemisi, Doğu Akdeniz'deki açılış programlarına başlamak üzere İstanbul’a geldi. 

MSC Grubu’nun lüks seyahat markası Explora Journeys, altı gemilik filosunun ilk gemisi olan EXPLORA I ile Doğu Akdeniz programlarına başladı. Gemi, Türkiye’ye gerçekleştireceği seferlerin ilki olan İstanbul’a geldi. 

Bir denizcilik geleneği olarak, bir geminin limana ilk ziyaretini kutlamak için gerçekleştirilen karşılama töreninde gemi kaptanı Kaptan Pietro Sinisi ve Explora Journeys yetkilileri, Türkiye’den seçkin konukları ağırlayarak gemiyi ve markayı yakından tanıttı.

MSC Cruises & Explora Journeys Yönetici Direktörü Norbert Stiekema “Uzun yıllardır süre gelen cruise yolculuğu deneyim tasarımını Explora Journeys ile bir adım öteye taşıdık. Geleneksel bir yolcu gemisinden çok süper yat olarak tasarlanan gemilerimiz, modern, kozmopolit, canlı ama samimi bir butik otel olarak lüks segmentte hizmet veriyor. Ulaştığımız limanlarda ise konukların kendilerini tam anlamıyla coşkulu hissetmelerini ve yerel kültürün derinliklerine inmelerini sağlamak için, daha yavaş bir tempoda ve her bir destinasyonda daha fazla zaman geçirerek, ünlü destinasyonlar ile daha az bilinen, alışılmışın dışında yerlerin mükemmel bir karışımını sunuyor.”

MSC Cruises & Explora Journeys Türkiye Ülke Müdürü Işın Hekimoğlu “MSC Gemi Yolculuğu Bölümü altında bulunan çağdaş markamız MSC Cruises gemilerinin ardından, lüks markamız Explora Journeys’in ilk gemisi olan EXPLORA I’ın programlarında Türkiye limanlarının da yer alması bizim için mutluluk veren bir gelişme. Lüks anlayışını bambaşka bir yaklaşımla konuklarımızın beğenisine sunarken alışılmışın dışında güzergahlar, özgün deneyimler ve derinlemesine bir keşif yolculuğu ile ayrıcalıklarla dolu bir dünyayla buluşmalarını sağlıyoruz. Bunun en güzel örneği, gemimizin programlarında Bozcaada’nın da yer alıyor olması. Türkiye, eşsiz güzellikleriyle dikkat çeken limanları sebebiyle Explora Journeys konuklarının da en çok ilgi göstereceği destinasyonlar arasında bulunuyor. Bu yüzden, biz de planlamalarımızı geliştiriyor ve konuklarımıza özel bir deneyim yaşamaları için titizlikle çalışıyoruz.”

EXPLORA I, İstanbul’a gerçekleştirdiği ilk seferinin ardından Yunanistan’ın Pire (Atina), Paros, Kefalonya (Fiskardo), Hırvatistan’ın Dubrovnik, Split ve Rovinj ve İtalya’nın Marghera (Venedik) limanlarına doğru yola çıkacak. Diğer gemi yolculuklarına kıyasla her programda farklı  rotayı izleyen ve birleştirilebilir programlarıyla Explora Journeys, misafirlerine niş destinasyonları daha rahat bir keşif yolculuğu olarak deneyimleme şansı sunuyor. EXPLORA I, 2024'te Türkiye’de İstanbul’un yanı sıra Bodrum, Bozcaada, Kuşadası ve Marmaris limanları olmak üzere 5 farklı limanına uğrayacak. 

Explora Journeys ile Eşsiz Bir Yolculuğa Yelken Açın    
Lüks okyanus seyahatinde yeni bir standart belirleyen Explora Journeys, ünlü destinasyonları alışılagelmişin dışında limanlarla birleştirerek, gezginlere keşif ve gelişmişliğin mükemmel bir karışımını sunuyor, gezginleri kendilerini keşfin özüne kaptırmaya davet ediyor.

Destinasyonlarda geceleme ve daha uzun konaklamalar sayesinde konuklar, yerel kültürlerin ve deneyimlerin derinliklerine inebilir ve ölümsüz anılar yaratabilirler. Kolay ulaşılabilir limanlardan başlayan yolculuklar 7 geceden başlayıp 14 veya 21 geceye kadar uzatılabilmektedir.

Explora Journeys Hakkında
Explora Journeys, merkezi İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan ve İsviçre lüks misafirperverliğinin kalbinde yaratılan MSC Group'un özel lüks yaşam tarzı markasıdır. Marka, Aponte ailesinin 300 yıllık denizcilik mirasından yararlanarak yeni nesil seçici lüks gezginler için okyanus deneyimini yeniden tanımlamaya yönelik uzun süredir devam eden vizyonun bir sonucudur. Markanın amacı, konukları denizle, kendileriyle ve benzer düşüncelere sahip diğer kişilerle buluşturarak sıra dışı bir 'Okyanus Ruh Hali’ yaratmaktır; dikkat çekici seyahat programları ise her açıdan keşfe ilham veren bir yolculuk için ünlü destinasyonları daha az seyahat edilen limanlarla harmanlamaktadır. 

EXPLORA I gemisinin 24 Temmuz 2023'teki teslimatı ile başlayarak, altı lüks gemiden oluşan filosunun tamamı, 2028'e kadar hizmete girecek. En gelişmiş çevre ve denizcilik teknolojileriyle donatılan Explora Journeys gemileri, dönüştürücü okyanus yolculuğunda yeni bir tarz sunuyor. EXPLORA I, konuklar için 'Denizdeki Evler' olacak şekilde tasarlanmış olup tümü muhteşem okyanus manzaralarına, özel terasa sahip 461 okyanus kıyısı suit, penthouse ve rezidansı; 6 özel restoran ve suitte yemek yeme imkanına sahip 11 bir farklı mutfak deneyimi seçeneği, 12 bar ve lounge (8 iç mekan ve 4 açık hava), 4 yüzme havuzu, 64 özel kabanalı geniş açık teras, sağlıklı yaşam tesisleri ve kaliteli eğlence sunar. Explora Journeys, şirketin Avrupa mirasından ilhamla konuklarına sürükleyici bir okyanus deneyimi ile saygılı ve sezgisel konukseverlik sunuyor. 

EXPLORA II inşaatı halen devam etmekte olup 2024 Eylül ayında hizmete girecektir. EXPLORA III 2026, EXPLORA IV ise 2027 yılında hizmete girecek ve her iki gemi de sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ile çalıştırılacaktır. EXPLORA V ve EXPLORA VI gemilerinin ise sırasıyla 2027 ve 2028'de hizmete girmesi planlanıyor. 

Kruvaziyer Turizmi Haberleri

"Marella Discovery" Alanya Limanı'na demirledi
Tekrarlanan gecikmeler dünya turu hayalinden vazgeçirmeye başladı
Bodrum'a "Renaissance" kruvaziyeri ile 440 yolcu geldi
Marella Discovery, "ana limanı" Marmaris'e 1826 yolcusuyla geldi
"Astoria Grande" kruvaziyeri 1076 yolcusuyla Trabzon'da