“40.000 katılımcı Hamburg'daki SMM'de bir araya gelecek”

Dünyanın önde gelen denizcilik fuarı SMM 2024, 3-6 Eylül tarihlerinde Hamburg'da kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Bu yılki etkinlik, 100'den fazla ülkeden 2.000'in üzerinde katılımcı firma ve yaklaşık 40.000 ziyaretçi ile rekor bir katılım bekliyor. Denizcilik ekonomisinin karşılaştığı zorluklara çözümler sunmayı amaçlayan SMM 2024,  "SMM – Denizcilik Endüstrisine Yön Vermek" teması altında yeşil enerjiye geçiş ve dijital dönüşüm konularına odaklanacak. Fuarla ilgili detayları Claus Ulrich Selbach anlattı.

Dünyanın 1 numaralı denizcilik fuarı SMM 2024, yaklaşık 2 ay sonra kapılarını açacak. Şu ana kadar hazırlıklar nasıl gidiyor?
Harika gidiyor! Tüm salonlarımız doldu, Eylül ayında düzenlenecek SMM'i dört gözle bekliyoruz. Denizcilik ekonomisinin karşılaştığı zorluklar muazzam bir şekilde büyüdü ve SMM'in birkaç çözüme katkıda bulunabileceğini umuyoruz. Başka hiçbir yerde bu kadar önemli denizcilik şirketleri, tersaneler, tedarikçiler ve uluslararası karar verici aynı platformda bir araya gelmiyor. Ve yine başka hiçbir yerde bu kadar odaklı bir şekilde sunulan, endüstrinin öncü yenilikleri, en son teknolojileri ve sürdürülebilir çözümlerini bulamazsınız. SMM, dünyanın en önemli denizcilik etkinliğidir!

Fuarda kaç katılımcı ve ziyaretçi bekliyorsunuz?
Yaklaşık 100 ülkeden 2.000'den fazla katılımcı firma ve 100'den fazla ülkeden yaklaşık 40.000 katılımcı Hamburg'daki SMM'de bir araya gelecek. Toplam 90.000 metrekarelik bir alanı kaplayan on iki sergi salonunda, gemi inşa endüstrisinin tüm değer zincirini gösteriyoruz. Heyecan verici yeni katılımcılar olacak ve Uzak Doğu'da da artan bir talep hissediyoruz. Şimdiye kadar, Çin, Güney Kore ve Japonya gibi önde gelen gemi inşa ülkelerinden 2022’ye göre önemli ölçüde daha fazla katılımcı kayıt yaptırdı. Çin'den, her zamankinden daha fazla şirket yer alacak. Hindistan'dan gelen katılımcı sayısı da iki yıl önceki fuarımıza göre iki katına çıktı. Türkiye gibi diğer bazı pazarlar ve ülkeler de SMM'e artan bir ilgi göstermiştir.

Hindistan, SMM 2024'te nasıl bir rol oynuyor?
Ekim 2023’te Mumbai’de düzenlenen, Güney Asya'nın en büyük ve en önemli denizcilik ticaret fuarı olan INMEX SMM bize açıkça gösterdi ki, Hindistan'ın denizcilik ekonomisinde bir iyimserlik ruhu mevcut. Hintli üreticiler, uluslararası gemi inşa ve tedarik endüstrisi için her zaman önemli ve güvenilir bir üretim ortağı olmuştur ve değişen küresel tedarik zincirlerinin yanı sıra Hindistan Donanması ve Sahil Güvenlik'ten gelen yüksek talep, Hindistan gemi inşa endüstrisini büyütmektedir. Hindistan pazarındaki beklentiler mükemmel. Tahminler, önümüzdeki beş yıl içinde yüzde 25'lik bir büyüme olduğunu gösteriyor. Hindistan'ın küresel denizcilik ekonomisindeki bu yükselişini SMM 2024'te de hissedeceğiz. SMM'de ilk kez bir Hint ülke pavyonu olacak ve Hindistan'dan 20'den fazla bireysel katılımcı bekliyoruz. Hindistan Günü'nde ziyaretçiler özellikle Hintli gemi yapımcıları ve tedarikçileriyle önemli temaslar kurabilirler. 

SMM'deki yenilikler neler olacak?
SMM'in uluslararası konumunu korumak ve katılımcıların taleplerini karşılamak için bu yıl bazı heyecan verici yenilikleri hayata geçireceğiz. Önceki fuarlarda ücretli olan konferanslarımız - Maritime Future Summit (Denizciliğin Geleceği Zirvesi), Global Maritime Environmental Conference (Küresel Denizcilik Çevre Konferansı), Maritime Security & Defense Conference (Deniz Güvenliği ve Savunma Konferansı) ve Offshore Dialogue Lodge (Açık Deniz Diyalog Locası) - sergi salonlarında yer alacak dört farklı sahnede gerçekleşecek ve ilk kez tüm katılımcılar için ücretsiz olacak! Açık alanlarda, popüler hale gelen Wine o'clock etkinliklerimizi düzenleyeceğiz ve ziyaretçilere ve katılımcılara ağ kurmak için daha fazla fırsat sunacağız. Ve 2024'te kesinlikle bazı önemli konuları tekrar odak noktasına koyacağız: Salon B5'te, yolcu gemilerinin güverte içi donanımında uzmanlaşmış yaklaşık 130 şirket, özel MARINE INTERIORS @SMM alanında ürün ve hizmetleriniz sergilenecek. Future Fuels (Geleceğin Yakıtları) alanında, hidrojen ve türevlerinin denizcilikteki olası kullanımlarını sunacağız. AI CENTER'da start-up'lar, denizcilik sektörüne devrim niteliğinde yapay zeka çözümleri sunacak. Ve ilk kez iki gün boyunca gerçekleşecek olan Maritime Career Market (Denizcilik Kariyer Pazarı) kariyer platformu ile gençlere bu büyüleyici sektörde gelecekteki kariyerleri için ilham vermek istiyoruz. Ayrıca daha fazla içerik, daha fazla ağ oluşturma ve daha fazla eğlence sunmayı planlıyoruz. SMM gerçekten mutlaka katılması gereken bir etkinlik! Ve her zamankinden daha fazla Hindistan'dan birçok ziyaretçiyi dört gözle bekliyoruz.

Şirket Haberleri Haberleri

SANMAR, BOTAŞ için 4 adet elektrikli römorkör inşa edecek
Türk P&I Sigorta, Küresel Deniz Sigortacılığında Yükselmeye Devam Ediyor
DFDS’den yeni bir hat: Marmara Ereğlisi/ Martaş-Trieste 
Edinnburgh’ta Sanmar römorkörleri için isimlendirme töreni gerçekleşti
Medkon Group 5 yeni gemiyle filosunu güçlendirdi