1. HABERLER

  2. ŞİRKET HABERLERİ

  3. Sanmar, JL Tug’a Boğaçay Serisi Römorkör Teslim Etti
Sanmar, JL Tug’a Boğaçay Serisi Römorkör Teslim Etti

Sanmar, JL Tug’a Boğaçay Serisi Römorkör Teslim Etti

JL Tug ve Sanmar tarafından imzalanan iki römorkör inşa sözleşmesi kapsamında, Sanmar tarafından birinci römorkör olarak inşa edilen BOĞAÇAY LXXIII, JL Tug tarafından JACQUES 5 olarak isimlendirildi. 

A+A-

Römorkörün operasyon bölgesi olan Fas Jorf Lasfar Limanı'na teslimi, Sanmar tarafından gerçekleştirildi.

Robert Allan Ltd. tarafından Sanmar’a özel olarak tasarlanan RAmparts 2400SX MKII tasarımı ile inşa edilen JACQUES 5, 24,4 metre uzunluğa, 12 metre genişliğe ve 5,45 metre derinliğe sahip olup, Sanmar’ın uzun süredir geliştirdiği Boğaçay serisinin teknolojik açıdan en ileri yeni nesil römorkörlerinden biri olarak öne çıkıyor.

jacques-5-1.jpeg

JACQUES 5, römorkaj operasyonlarında maksimum verimlilik için tasarlanmış olup, geniş gövdesi, güçlü motorları ve büyük çift Z-pervane tahrik sistemiyle donatılmıştır. Bu özellikleri sayesinde daha iyi performans ve stabilite sunmaktadır. Römorkör, 60 tonluk çeki gücü sağlayabilmekte ve 12.5 knot serbest seyir hızına ulaşabilmektedir. Fi-Fi 1 yangınla mücadele yeteneğine sahip olan JACQUES 5, aynı zamanda 77, 9 m³ yakıt tank kapasitesine sahiptir.

Sanmar Denizcilik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cem Seven, teslimi gerçekleştirilen JACQUES 5 için, "JACQUES 5'in performans, verimlilik ve çok yönlülüğüyle JL Tug için önemli bir katkı sağlayacağından eminim. Müşterimizin operasyonel beklentilerine uygun bir römorkör sunmak için her zamanki gibi yakın işbirliği içinde çalıştık," ifadelerini kullandı.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.