1. HABERLER

  2. LİMANLAR

  3. Rotterdam Limanı'nda bir haftada 700 kilodan fazla kokain yakalandı
Rotterdam Limanı'nda bir haftada 700 kilodan fazla kokain yakalandı

Rotterdam Limanı'nda bir haftada 700 kilodan fazla kokain yakalandı

Rotterdam Limanı'nda bir hafta içinde 700 kilodan fazla kokain ele geçirilmesi, Avrupa'nın uyuşturucu trafiğiyle mücadelesinde önemli bir gelişme olarak kayıtlara geçti.

A+A-

Hollandalı yetkililer, yasal ticaret yollarını kullanarak büyük miktarda uyuşturucu kaçırmaya çalışan uluslararası kartellere karşı önemli bir zafer kazandı.

Ele geçirilen en büyük uyuşturucu miktarı, Peru'dan gelen ve Panama üzerinden Rotterdam'a ulaşan bir avokado sevkiyatında bulundu. Bu sevkiyatta 514 kilo kokain tespit edildi. Aynı rotadan gelen bir başka avokado sevkiyatında ise 100 kilo kokain daha ele geçirildi. Yetkililer, alıcı şirketlerin kaçakçılıkla bağlantısı olmadığını ancak kartellerin yasal ticaret yollarını suistimal ettiğini belirtti.

14 Ağustos'ta bildirilen bu iki büyük yakalamanın ardından, 16 Ağustos'ta boş bir konteynerin rutin kontrolü sırasında 39 kilo kokain daha bulundu. Bu konteyner, Ekvador'dan muz taşımıştı. Takip eden gün, 17 Ağustos'ta ise Kosta Rika'dan gelen bir muz sevkiyatında 60 kilo kokain daha ele geçirildi.

Toplamda 712 kilo kokain ele geçirilen bu operasyonlarda, uyuşturucunun tahmini sokak değerinin yaklaşık 53,5 milyon avro (59,5 milyon dolar) olduğu açıklandı. Yetkililer, bu tür büyük çaplı operasyonların Avrupa'nın uyuşturucu trafiğini engelleme çabalarının bir parçası olduğunu vurguladı.

Son yıllarda, özellikle büyük Avrupa limanları, uyuşturucu kartellerinin hedefi haline gelmiş durumda. Belçika'nın Anvers Limanı'nda 2023 yılında 116 ton kokain ele geçirilmesi, bu tehlikeli trendin en çarpıcı örneklerinden biri olarak öne çıkıyor.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.