1. HABERLER

  2. ŞİRKET HABERLERİ

  3. Rolls-Royce, deniz pervane işini Fairbanks Morse'a satıyor
Rolls-Royce, deniz pervane işini Fairbanks Morse'a satıyor

Rolls-Royce, deniz pervane işini Fairbanks Morse'a satıyor

Rolls-Royce, denizcilik sektöründeki stratejik dönüşüm planı kapsamında, deniz tahrik sistemleri ve elleçleme işini Amerikan savunma sanayi liderlerinden Fairbanks Morse Defense'e satma kararı aldı. 

A+A-

Bu satış, Rolls-Royce’un Mississippi, Massachusetts ve Kanada’daki operasyonlarını kapsıyor ve şirketin mali yapılandırma stratejisinin bir parçası olarak gerçekleşiyor. Satışın detayları henüz açıklanmamış olsa da, anlaşma, denizcilik sektöründe büyük bir etki yaratmaya aday.

Fairbanks Morse CEO’su George Whittier, bu satın almayı "dönüştürücü" bir adım olarak nitelendiriyor. Whittier, "Rolls-Royce’un ürünleriyle birleşen yeteneklerimiz, savunma sanayiinde eşsiz bir sinerji yaratacak. ABD donanma müşterilerine sunduğumuz çözümleri güçlendirirken, Rolls-Royce’un küresel müşteri tabanına da ulaşma fırsatı bulacağız." diye konuştu.

Bu satın alma, deniz araçları için pervane ve su jetlerinin yanı sıra insanlı ve insansız araçların konuşlandırılması gibi sistemleri de içeriyor. Rolls-Royce’un ürettiği tahrik sistemleri, özellikle ABD Donanması’nın yüzde 95’inden fazlasında kullanılmakta olup, Amerikan savunma sanayisi için büyük bir öneme sahip.

Rolls-Royce'un Pascagoula, Mississippi ve Walpole, Massachusetts'teki tesisleri, ABD Donanması ve Sahil Güvenliği için kritik tahrik sistemleri üretiyor. Fairbanks Morse ayrıca, Kanada'daki Peterborough tesisini de devralarak, deniz savunma sistemlerine olan katkısını daha da genişletecek.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.