1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. PRÜ'nin 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Yapıldı
PRÜ'nin 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Yapıldı

PRÜ'nin 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Yapıldı

Piri Reis Üniversitesi’nin 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, 12 Haziran 2024 Çarşamba günü, Üniversitenin Tuzla Deniz Kampüsü’nde yapıldı.

A+A-

Törene katılan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, üniversitenin Denizcilik Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümünden mezun olan oğlu Ahmet Barbaros Tekin’e diplomasını, PRÜ Mütevelli Heyet Başkanı ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Tamer Kıran, Rektör Prof. Dr. Nafiz Arıca ile birlikte verdi.

pirireis-universitesi-mezuniyet-toreni-2024.jpg

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Üniversitenin tanıtım filmi gösterildi.

pirireis-universitesi-mezuniyet-toreni-2024-meb.jpg

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin törende yaptığı konuşmada, gençlerin hayatlarının en önemli merhalelerinden birini geçtiklerini belirterek hayırlı olmasını diledi.

Piri Reis Üniversitesi ile ilgili görüşlerini de ifade eden Yusuf Tekin, şu an bulunduğu görev itibarıyla en çok önemsediği hususlardan bir tanesinin eğitim konusunda sektörden, sahadan destek almak olduğunu hatırlattı.


2014 yılından itibaren Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerini sektörden paydaşlarla tematik hale getirmeye, bu anlamda sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli personeli yetiştirmek için çaba sarf ettiklerini belirten Tekin, şunları söyledi:

“Hep bir şeyin hayalini kuruyorduk. Bu mantıkla kurgulanan tematik bir üniversitemiz olur mu acaba? Tematik bir üniversite kurulsa, öyle kurulan üniversiteler gibi şu fakülteden de açayım, bu fakülteden de açayım mantığı ile değil de ‘biz belli bir alana uzmanlaşalım ve o alanda ön lisans, lisans, lisansüstü eğitim verelim’ derler mi bir gün acaba diye hayal ediyorduk, düşünüyorduk. Piri Reis Üniversitesi denizcilik teması üzerine odaklanan bir üniversite olmak kararlılığında… Ben bu kararlılıktan dolayı Başkanımızı, Yönetimini, Deniz Ticaret Odası’nı ve sektör temsilcilerini özellikle tebrik ediyorum. Alkışlanacaksa onlar alkışlanmalı diyorum.”

pirireis-universitesi-mezuniyet-toreni-2024-tamer-kiran.jpg

PRÜ Mütevelli Heyeti Başkanı ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran da yaptığı konuşmada, bugün 1.475 öğrenciyi mezun ederek onları hayatlarının yepyeni bir dönemine uğurladıklarını belirterek, mezunlar ve ailelerini kutladı.

Denizcilik camiasının gözbebeği Piri Reis Üniversitesi’nin de 16. yaşına ulaştığını belirten Tamer Kıran, 16 yılın bir üniversite için uzun sayılamayacak bir süre olduğunu ancak geçen süreçte hedeflere doğru sağlam adımlarla gitmenin memnuniyetini yaşadıklarını belirterek, “Bunun meyvelerini aldığımızı da görüyoruz. Üniversitemize ilgi her geçen yıl artmakta… Yeni mezunlarımızın da iş hayatlarında yazacakları başarı hikâyeleriyle okulumuzu daha da yukarılara götüreceklerine yürekten inanıyorum.” dedi.

Tamer Kıran, bugünkü tablonun oluşmasında büyük emekleri olan üniversitenin Rektörü, Öğretim Üyeleri ve İdari kadroya da emekleri için teşekkür etti.

Gençlere tavsiyelerde bulunan Tamer Kıran, “Hepinizin çok iyi meslek sahibi olacağına inanıyorum ama hangi mesleği yaparsanız yapın önce iyi insan olun. Hayatta başarı sadece hedeflerinizi gerçekleştirmekle değil aynı zamanda etrafınızdaki insanlara, topluma yardım etmekle de ölçülür. Ülkemize inanın ve sahip çıkın.” dedi.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bütün Umudum Gençliktedir” diyerek emanet ettiği bu ülkenin geleceğinin gençlerde olduğunun asla unutulmaması gerektiğini belirten Tamer Kıran, “İnanıyorum ki; sizler de umutları ve güveni asla boşa çıkarmayacak ülkemizi hep daha iyiye daha ileriye taşımak için var gücünüzle çalışacaksınız.” diye konuştu.

Mezun olan gençleri tebrik eden Tamer Kıran, başarı, sağlık, huzur ve mutluluklar diledi.

Törene, Tuzla Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat, Meclis Başkanımız Başaran Bayrak, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerimiz ile denizcilik sektörünün temsilcileri, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Meslek Yüksekokulu, Lisans ve Lisansüstü öğrencilerine mezuniyet belgelerinin verilmesinin ardından tören öğrencilerin kep atmasıyla sona erdi.

pirireis-universitesi-mezuniyet-toreni-2024-plaket.jpg

pirireis-universitesi-mezuniyet-toreni-2024-ogrenci-odul1.jpg

pirireis-universitesi-mezuniyet-toreni-2024-ogrenci-odul.jpg

pirireis-universitesi-mezuniyet-toreni-2024-001.jpgpirireis-universitesi-mezuniyet-toreni-2024-kep-atma.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.