1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Muğla İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Aksaz Tersane Komutanlığı arasında protokol
Muğla İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Aksaz Tersane Komutanlığı arasında protokol

Muğla İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Aksaz Tersane Komutanlığı arasında protokol

Savunma sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirmek, ...

A+A-

Savunma sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirmek, çalışanları belgelendirmek ve belirlenen okullardan mezun olan öğrencilerin imkânlar dâhilinde istihdamını sağlamak amacıyla imzalanan "Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği Protokolü" doğrultusunda, Muğla İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Aksaz Tersane Komutanlığı ortak masada buluştu.

Millî Eğitim Bakanlığı ile Millî Savunma Bakanlığı arasında, geçtiğimiz yıl 4 Ekim 2023 tarihinde imzalanan Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği Protokolü kapsamında, Muğla İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Aksaz Tersane Komutanlığı bir araya geldi.

Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği Protokolü kapsamına alınan Ankara, Eskişehir, İstanbul, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli ve Yalova olmak üzere altı ilde başlayan beceri ve eğitim faaliyetlerine Muğla, İzmir, Mersin illeri de katıldı. Ankara ve Kırıkkale'de ikişer meslek lisesi, diğer 8 ilde ise birer meslek lisesinin dahil tutulduğu projede, Türkiye'deki 12 okuldan birisi de Muğla Şehit Ziya İlhan Dağdaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu.  

Meslek liseli öğrencilere Millî Savunma Bakanlığından burs, staj, uzman eğitimleri ve istihdam imkânı
İmzalanan iş birliği protokolüne göre Muğla Şehit Ziya İlhan Dağdaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde yer alan makine ve tasarım teknolojisi, elektrik-elektronik teknolojisi, tesisat teknolojisi ve iklimlendirme, metal teknolojisi alanlarında eğitim gören öğrencilere, Millî Savunma Bakanlığı uzmanları tarafından eğitimler verilecek.
 
"Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği Protokolü" başarılı öğrencilere burs imkânı da sunuyor. Burs alma kriterlerine sahip ve kontenjana giren öğrenciler, dokuz ay süreyle asgari ücretin yüzde 30'u oranında burstan faydalanabilecek. Öğrenciler, Marmaris Aksaz Tersane Komutanlığında atölye ve laboratuvar eğitiminin yanı sıra işletmede mesleki eğitim/staj imkânına sahip olabilecekler. Aynı zamanda okullardan mezun olan öğrencilerin Millî Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından belirlenen usul ve esaslara uygun olarak istihdam imkânına kavuşmaları sağlanacak. 
 
Muğla Şehit Ziya İlhan Dağdaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi imzalanan protokolle daha da güçlenecek
Muğla Şehit Ziya İlhan Dağdaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki atölye ve laboratuvarların yeni teknolojilere dayalı olarak donatılması, okulun alan öğretmenlerine yönelik hizmet içi eğitimlerin düzenlenmesi, öğrencilere temrinlik malzemenin sağlanması, Millî Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından belirlenecek çalışanların belgelendirilmesi, mesleki ve teknik eğitime yönelik farkındalık etkinliklerinin (kariyer günü, Rehberlik, yarışma, gezi, vb.) düzenlenmesi gibi birçok kazanımlar elde edilecek.

"Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği Protokolü, Meslekî Eğitimin Kalitesini Daha da Artıracak"
İmzalanan protokolün önemine değinen Muğla İl Millî Eğitim Müdürü Emre Çay "Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği Protokolü, mesleki eğitimin kalitesini daha da artırarak öğrencilere daha iyi kariyer fırsatları sunmayı amaçlıyor. Bu iş birliği, öğrencilere uygulamalı eğitim imkânı sağlayarak, iş gücü piyasasının ihtiyaçlarına uygun nitelikli bireyler yetiştirilmesine katkıda bulunacak. Ayrıca, savunma sanayiinde ihtiyaç duyulan yeteneklerin geliştirilmesi ve istihdamın artırılması açısından da önemli bir adım teşkil ediyor. Bu sayede, gençlerimiz hem ulusal savunma alanında hem de genel iş dünyasında daha rekabetçi hale gelecektir. İmzaladığımız protokolün meslek lisemize, ilimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.