1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARET

  3. MSC Marie, Panama Kanalı'nda kargo kapasitesinde yeni bir rekor kırdı
MSC Marie, Panama Kanalı'nda kargo kapasitesinde yeni bir rekor kırdı

MSC Marie, Panama Kanalı'nda kargo kapasitesinde yeni bir rekor kırdı

Panama Kanalı, küresel deniz ticaretinin en önemli geçitlerinden biri olarak, yeni bir kargo kapasite rekoruna daha ev sahipliği yaptı.

A+A-

MSC Marie adlı dev konteyner gemisi, 17.640 TEU kapasitesiyle Panama Kanalı’ndan geçerek, hem kendi sınıfında hem de Kanal için yeni bir dönüm noktası oluşturdu. Bu başarı, uzun süreli kuraklık nedeniyle geçişlerde yaşanan kısıtlamaların ardından gelen olumlu bir gelişme olarak dikkat çekiyor.

Panama Kanalı Otoritesi, 2024 yılı boyunca kuraklık nedeniyle sıkıntılı süreçlerden geçen Kanal’ın, bu geçişle birlikte toparlanma yolunda önemli bir adım attığını belirtti. 202.562 dwt taşıma kapasitesine sahip MSC Marie, Çin ve Kore'den başlayarak Meksika'ya uzanan rotasında, kanalın en büyük konteyner gemisi olarak tarihe geçti. Gemi, Liberya bayrağı altında sefer yaparken, maksimum kapasitesiyle yaklaşık 48 feet draftla geçiş yaparak kuraklık sonrası kapasite limitlerinin tekrar yükseldiğinin işaretini verdi.

MSC Marie, Ağustos 2023'te rekor kıran Evergreen’e ait Ever Max ile aynı boyutlara sahip olmasına rağmen, daha yüksek kapasiteyle geçiş yaparak dikkatleri üzerine çekti. 366 metre uzunluğundaki MSC Marie, 51 metre genişliğinde olup, kanal geçişinde hiçbir yük indirme gereği duymadan tüm kapasitesiyle geçiş yapmayı başardı. Bu durum, geminin inşasında kullanılan modern teknolojilerin ve Panama Kanalı'nın artan kapasite taleplerine uyum sağlama kabiliyetinin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Kanal Otoritesi, bu rekorun Panama Kanalı'nın dünyanın en büyük ve en modern gemilerini geçirebilecek kapasitede olduğunu bir kez daha kanıtladığını vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.