1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARET

  3. MSC, Maersk ve Hapag-Lloyd'un pazar payı toplamına koşuyor
MSC, Maersk ve Hapag-Lloyd'un pazar payı toplamına koşuyor

MSC, Maersk ve Hapag-Lloyd'un pazar payı toplamına koşuyor

MSC, son dört yılda yaklaşık 400 gemi satın alarak ikinci el tonajını artırdı. Önümüzdeki yılın başlarında Gemini Cooperation'ın faaliyete geçmesiyle MSC pazar payının Maersk ve Hapag-Lloyd'un toplamına eşit olacağı öngörülüyor.

A+A-

Gianluigi Aponte'nin sahibi olduğu Mediterranean Shipping Co (MSC), son dört yıldaki satın alımlarını yaklaşık 400 gemiye çıkaran ilave ikinci el tonajla liner sıralamasında zirveye yerleşmeye devam etti.

Liner devi, Alman armatörlerden çifte alım yaparak 4 yıllık ikinci el boxship alışverişini 383 birime çıkardı.

Önümüzdeki yılın başlarında Gemini Cooperation'ın faaliyete geçmesiyle MSC'nin pazar payının Maersk ve Hapag-Lloyd'un toplamına eşit olacağını öngören Alphaliner, şirketin 2006 yapımı 1.440 teu'luk Cape Flint'i Alman Schoeller Group'tan, 1999 yapımı 2.526 teu'luk Jan Ritscher'i ise diğer armatör Reederei Gerd Ritscher'den aldığını belirtti.

Sırasıyla MSC Manasvi II ve MSC Shivalika III olarak yeniden adlandırılması beklenen ikili için herhangi bir fiyat etiketi açıklanmadı, ancak çevrimiçi fiyatlandırma platformu VesselsValue, toplam değerlerinin 25 milyon doların biraz üzerinde olduğunu tahmin ediyor.

MSC, orta büyüklükteki ikinci el gemileri satın alarak yoğun bir yıl geçirdi, ancak yeni inşa pazarında da hamleler yaptı. Şirket, temmuz ayında toplam değeri 330 milyon dolardan fazla olan bir anlaşmayla BAL Container Line'dan Jiangnan Tersanesi'nde inşa edilmekte olan 14.000 teu'luk iki kutu gemiyi satın aldı.

Soren Toft liderliğindeki MSC, 6 milyon teu'yu aşan bir filoya sahip ve küresel konteyner filosunun %20'sini elinde bulunduruyor. Alphaliner rakamlarına göre, şirketin devasa sipariş defteri şu anda yaklaşık 130 gemiden oluşuyor ve bu gemilerin önümüzdeki yıllarda filoyu 1,8 milyon slot daha artırması bekleniyor.

Kaynak: splash247.com

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.