1. HABERLER

  2. ŞİRKET HABERLERİ

  3. MOL, Dünyanın İlk Rüzgar Destekli LNG Taşıyıcı Tasarımı İçin Sınıf Onayını Aldı
MOL, Dünyanın İlk Rüzgar Destekli LNG Taşıyıcı Tasarımı İçin Sınıf Onayını Aldı

MOL, Dünyanın İlk Rüzgar Destekli LNG Taşıyıcı Tasarımı İçin Sınıf Onayını Aldı

Mitsui OSK Lines, Ltd. (MOL), yenilikçi bir adım atarak, Rüzgâr Destekli Tahrik Sistemi ile donatılmış bir LNG taşıyıcısının tasarımı için ClassNK sınıflandırma topluluğundan prensip onayı (AiP) aldı.

A+A-

Bu onay, Güney Kore'nin önde gelen gemi yapımcısı Hanwha Ocean ile iş birliği içinde geliştirilen tasarımın, LNG taşıyıcıları için dünyada bir ilk olduğunu gösteriyor.

Bu çığır açan tasarım, 49 metre yüksekliğinde ve 15 metre genişliğinde iki Wind Challenger yelkeni içeriyor ve 174.000 metreküp (CBM) kargo tankı kapasitesine sahip. Tasarım, küresel LNG terminallerine erişimi kolaylaştıracak şekilde optimize edilmiş. MOL tarafından Hanwha Ocean'dan sipariş edilen bu yeni LNG taşıyıcısı için detaylı tasarım çalışmaları şu anda devam ediyor ve gerçek kurulum planları da aktif olarak yapılıyor.

ClassNK tarafından onaylanan rüzgar destekli LNG taşıyıcı konseptinin çizimi, yelken yerleşimi, görüş alanı, acil durum prosedürleri ve güvenlik önlemlerini kapsayan kapsamlı bir risk değerlendirmesi sonucu elde edildi. Bu süreçte, Gaztransport et Technigaz SA (GTT) da, geminin kargo tankının yelkenlerin uyguladığı gerilimlere karşı yapısal güvenliğini doğruladı.

MOL, 2050 yılına kadar net sıfır sera gazı emisyonuna ulaşmayı hedefleyen bir temiz enerji ve enerji tasarrufu teknolojileri stratejisi yürütüyor. Bu strateji kapsamında, 2030 yılına kadar 25 adet Wind Challenger donanımlı gemiyi ve 2035 yılına kadar ise 80 adet gemiyi denize indirmeyi planlıyor.

Bu onay, MOL'un sürdürülebilirlik hedeflerine doğru attığı önemli bir adım olarak dikkat çekiyor ve denizcilik sektöründe yenilikçi çözümlerle çevresel etkiyi azaltma konusunda örnek teşkil ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.