1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Milton Kasırgası Florida seyahat endüstrisini felç etti
Milton Kasırgası Florida seyahat endüstrisini felç etti

Milton Kasırgası Florida seyahat endüstrisini felç etti

Florida, seyahat endüstrisini büyük ölçüde etkileyen tarihi bir kasırgayla mücadele ediyor.

A+A-

Eyaletin Batı Sahili ve Tampa Körfezi çevresi, Kasırga Milton'un kuvvetli rüzgarları ve yoğun yağışlarıyla en çok etkilenen bölgeler arasında yer alırken, Florida'nın tamamı fırtınanın etkisini hissediyor. Kasırga henüz karaya vurmadan önce gelen uyarılar, tahliyeler ve iptaller başladı.

Tampa, Port Canaveral ve Jacksonville limanları da dahil olmak üzere eyaletin altı büyük limanı tamamen kapatıldı. Havalimanları ise 1.800'den fazla uçuş iptaline sahne oldu. PortMiami ve Port Everglades gibi diğer büyük limanlar da kısıtlamalar altında ve gemilerin girişine izin verilmiyor. Yetkililer, fırtına sonrası hasar tespitlerinin ardından limanların Cuma günü yeniden açılabileceğini duyursa da, bazı yolcu gemilerinin limana dönüşleri Cumartesi'yi bulacak.

Kruvaziyerler Rotalarını Değiştiriyor

Milton Kasırgası'nın etkisiyle Florida kruvaziyer endüstrisi de büyük darbe aldı. Özellikle Bahamalar ve Florida arasında seyreden yolcu gemileri, rotalarını fırtınadan kaçınmak amacıyla yeniden düzenledi. Princess Cruises'ın yeni gemisi Sun Princess, Port Everglades'e Çarşamba günü ulaşmayı planlarken, fırtına nedeniyle varışını Cuma gününe ertelemek zorunda kaldı.

Diğer kruvaziyer hatları da yolcularının güvenliği için benzer adımlar attı. Carnival, Disney, Norwegian ve Royal Caribbean gibi büyük şirketler, gemilerini fırtınadan uzak bölgelere kaydırarak yolculuk sürelerini uzattı. Disney Cruise Line ise Cuma günü Port Canaveral'dan kalkacak olan Disney Wish yolculuğunu iptal etti. Bahamalar'a sefer düzenleyen Margaritaville at Sea Paradise da yolculuğunu askıya aldı.

Tahliyeler ve İptaller

Eyaletin 12 ilçesi zorunlu tahliye emri verirken, kasırga öncesi liman ve havalimanı kapanmaları hem turizm hem de yerel ekonomiye büyük darbe vurdu. Yolcular, terminallere gitmeden önce güncel bilgileri takip etmeleri konusunda uyarılıyor.

Florida’nın seyahat ve kruvaziyer endüstrisi için yoğun sezonun ortasında gelen bu fırtına, sadece bu hafta değil, uzun vadede de etkilerini sürdürecek gibi görünüyor.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.