1. HABERLER

  2. YAT - MARİNALAR

  3. Mengi Yay, Serenissima 1 süperyatını denizle buluşturdu
Mengi Yay, Serenissima 1 süperyatını denizle buluşturdu

Mengi Yay, Serenissima 1 süperyatını denizle buluşturdu

Mengi Yay Yatçılık üretimini tamamladığı NB 109 gövde numaralı Serenissima I projesinin 5 Ağustos 2024 tarihinde denize indirdi!

A+A-

47 metre uzunluğundaki motor yat, tecrübe seyirleri ve son hazırlıklarını tamamladıktan sonra, 2024 Monaco Yat Show’da ilk kez görücüye çıkacak. Quai Des États-Unis - (E08) iskelesinde ziyaretçilerini bekliyor olacak. 

mengi-yay-serenissima-001.jpg

Nuvolari Lenard’ın dokunuşlarıyla hayat bulan, Van Oossanen Naval Architects’in mühendislik dehasıyla şekillenen bu motor yat, bireysel tasarımı ve iç mekan lüksüyle göz alıyor. Beş kamarasında on misafiri ağırlayabilen bu yat, zarafet ve konforun mükemmel birleşimini sunuyor.

mengi-yay-serenissima-003.jpg

Tekne sahibinin özel suiti, her mevsim keyifle kullanılabilecek geniş bir güverteye açılıyor. Bu fonksiyonel güverte, içine gizlenmiş jakuzisiyle misafirlere denizin tadını çıkarırken rahatlık ve lüksü bir arada sunuyor.

mengi-yay-serenissima.jpg

Tavandan tabana camları, içeriye bol miktarda ışık girmesini sağlarken, ahşap detaylar yatın bütününe sıcak ve estetik bir hava katıyor. Bu detaylar, yatın her köşesinde sanatsal bir incelikle işlenmiş, kullanıcısına huzur ve konforu en üst düzeyde yaşatıyor.

Daha büyük bir yatın güverte ve iç mekanını Akdeniz için isteyen deneyimli bir gemi sahibi için yaptırılan teknenin, iç ve dış tasarımı Nuvolari Lenard tarafından hazırlanılmıştır. Çelik gövde ve Alüminyum üst binaya sahip olan teknenin mühendislik hesaplamaları ise Hollandalı stüdyo Van Oossanen Naval Architects tarafından yapılmıştır. 

Tüm tersaneyi heyecanlandıran bu iş birliği, gelecekteki başarılı gelişmelerin habercisi olarak görülüyor. Eşsiz Türk işçiliğini, olağanüstü İtalyan tasarımını ve deneyimli Hollanda mühendisliğini bir araya getiren bu motor yat, dikkat çekecek başarılar için sahneyi hazırlıyor. İlk kez 25-28 Eylül’de Monaco Yacht Show’da görücüye çıkacak olan NB 109 – NL S1 – Serenessima I gözleri üzerine toplamaya hazırlanıyor.

1964 yılında temelleri atılan Mengi Yay tersanesinin temelleri, üretim tutkusunu 3. nesile aktararak bu mirası sürdürülebilir bir şekilde gelenek ve felsefe haline getirmeye devam ediyor. Stüdyo ekibinin deneyimi ve uzmanlığı, Mengi Yay’ın üretim kabiliyetleri ve kalitesi mavi gezegenin sunduğu her şeyi deneyimlemek isteyen uzman yatçılar için çarpıcı bir çelik ve alüminyum yatta birleşti. 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.