1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARET

  3. Maersk, Rus saldırılarına rağmen Ukrayna’ya düzenli seferlere yeniden başladı
Maersk, Rus saldırılarına rağmen Ukrayna’ya düzenli seferlere yeniden başladı

Maersk, Rus saldırılarına rağmen Ukrayna’ya düzenli seferlere yeniden başladı

Dünyanın önde gelen deniz taşımacılığı şirketlerinden Maersk, Rusya’nın Ukrayna limanlarına yönelik artan saldırılarına rağmen, ülkeye yönelik düzenli konteyner hizmetlerini yeniden başlattı. 

A+A-

Maersk’in cesur kararı, Ukrayna'nın deniz ticaretindeki direncinin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Ukrayna haber portalı Dumskaya’ya göre, bu yeni hizmetin ilk gemisi Perşembe günü Mısır’ın Port Said kentinden yola çıktı ve 22 Ekim’de (yarın) Ukrayna’nın Chornomorsk Limanı’na varması bekleniyor.

Maersk’in Ukrayna ofisi tarafından yapılan açıklamada, “Bu adım, Ukrayna pazarındaki müşterilerimize verimlilik ve etkileşim kazandırmada önemli bir gelişmedir.” denildi. Şirketin Çornomorsk ile Romanya’nın Köstence limanı arasında hâlihazırda yürüttüğü dört gemilik besleyici hizmetine bu yeni servisin entegre olup olmayacağı ise henüz netlik kazanmış değil.

Rusya’nın sivil gemilere ve liman altyapısına yönelik yoğun saldırıları, bölgedeki ticaretin sürdürülebilirliği konusunda ciddi endişeler yaratıyor. Yükselen sigorta primleri ve Ukrayna kara sularında AIS sinyallerini kapatan gemi sayısındaki artış gibi risklere rağmen, deniz taşımacılığı devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Rus saldırısına maruz kalan bir gemi sahibinin TradeWinds'e verdiği demeçte, faaliyetlerine devam edeceğini belirtmesi, denizcilik sektöründe kararlılık ve meydan okuma tonunu yansıtıyor. Benzer şekilde, geçen yıl Ukrayna’da konteyner operasyonlarına başlayan Alman nakliye firması Hapag-Lloyd da operasyonlarına ara vermeyeceğini açıkladı.

Odesa’daki konteyner terminalini işleten HHLA'nın bir sözcüsü, füze saldırılarına rağmen terminalin tam kapasiteyle faaliyetlerine devam ettiğini doğrularken, Ukrayna'nın Chornomorsk limanı gibi bazı tesislerin aldığı hasara rağmen ticaret akışının sürdürülmesi yönündeki kararlılık güçlü bir şekilde vurgulanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.