1. HABERLER

  2. ŞİRKET HABERLERİ

  3. Maersk Center CTO’su Claus Winter Graugaard, 51 Yaşında Hayatını Kaybetti
Maersk Center CTO’su Claus Winter Graugaard, 51 Yaşında Hayatını Kaybetti

Maersk Center CTO’su Claus Winter Graugaard, 51 Yaşında Hayatını Kaybetti

Maersk Mc-Kinney Moller Sıfır Karbon Nakliye Merkezi, 30 Temmuz’da ani bir hastalık sonucu...

A+A-

Maersk Mc-Kinney Moller Sıfır Karbon Nakliye Merkezi, 30 Temmuz’da ani bir hastalık sonucu Baş Teknoloji Sorumlusu (CTO) Claus Winter Graugaard’ı kaybetti. 51 yaşındaki Graugaard, denizcilik dünyasında derin izler bırakan bir isim olarak anılacak.

Danimarka Teknik Üniversitesi ve Strathclyde Üniversitesi’nde aldığı gemi mimarlığı ve deniz mühendisliği eğitimiyle kariyerine sağlam bir temel atan Graugaard, DNV ve J. Lauritzen gibi İskandinavya’nın önde gelen şirketlerinde önemli pozisyonlarda yer aldı. Avustralya’dan Japonya’ya uzanan geniş bir coğrafyada görev yapan Graugaard, gemi mühendisliği alanındaki kapsamlı deneyimi ve stratejik bakış açısıyla tanındı.

Graugaard, 2021 yılının başlarında Maersk Center’a katıldı ve burada yeni gemi tasarımları ve yeşil gemi dönüşümleri üzerine yoğunlaştı. Özellikle deniz taşımacılığında karbonsuzlaştırma ve endüstri iş birliği konularının güçlü bir savunucusu olarak öne çıktı. Onboard Vessel Solutions bölümünü yönetirken, bilgi ve deneyim paylaşımını teşvik ederek, yeni teknolojilerin hızla benimsenmesi için çaba harcadı. Haziran ayında Posidonia etkinliğinde, ABS ve LR’den çığır açan amonyak yakıtlı bir konteyner gemi tasarımı için prensipte onay alması, onun vizyoner liderliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

İş yaşamının dışında Graugaard, doğa sporlarına tutkusuyla da biliniyordu. Kayak, kros koşusu ve bisiklete olan ilgisiyle, dengeli ve dinamik bir yaşam tarzı sürüyordu. Graugaard, hem ailesi hem de meslektaşları tarafından derin bir özlemle hatırlanacak.

Maersk Center tarafından yapılan açıklamada, "Claus, kapsamlı teknik uzmanlığını sürekli olarak geliştirirken, strateji, iş geliştirme ve inovasyon alanlarına da derinlemesine ilgi duyuyordu." ifadeleri yer aldı. Graugaard’ın kaybı, denizcilik sektöründe hissedilen büyük bir boşluk olarak tanımlandı.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.