1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Maersk Bahreyn'de Gemi Geri Dönüşümüne Odaklanıyor
Maersk Bahreyn'de Gemi Geri Dönüşümüne Odaklanıyor

Maersk Bahreyn'de Gemi Geri Dönüşümüne Odaklanıyor

AP Moller–Maersk, Bahreyn Krallığı'nda gemi geri dönüşümüne yönelik büyük bir adım atarak...

A+A-

AP Moller–Maersk, Bahreyn Krallığı'nda gemi geri dönüşümüne yönelik büyük bir adım atarak, Bahreyn Ulaştırma ve Telekomünikasyon Bakanlığı ve Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile bir Mutabakat Zaptı (MoU) imzaladı. Bu anlaşma, Bahreyn'de sürdürülebilir gemi geri dönüşümünü teşvik etmeyi amaçlıyor.

İmza törenine stratejik ortaklar arasında yer alan Arap Gemi İnşa ve Onarım Tersanesi Şirketi (ASRY), SULB Şirketi ve AP Moller'in iştiraki olan APM Terminals Bahrain de katıldı. Bu girişim, Bahreyn Krallığı'nda bir ilk olma özelliği taşıyor ve sürdürülebilir bir gemi geri dönüşüm ve yeşil çelik ekosistemi oluşturmayı hedefliyor.

Sürdürülebilir Kalkınma ve Ekonomik Büyüme İçin Ortaklık
Mutabakat zaptına göre, Bahreyn'in Ulaştırma ve Telekomünikasyon Bakanlığı ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, ASRY'ye düzenleyici destek sağlayacak. ASRY ise tersane ve rıhtımları gemi geri dönüşüm süreci için gerekli şartlarla donatacak. AP Moller–Maersk, sürdürülebilir uygulamaların ve sorumlu standartların uygulanması konusunda uzmanlık sağlayarak teknik ve operasyonel danışman olarak hizmet verecek. SULB, gemi geri dönüşüm sürecinden çıkan çeliği işleyecek ve yerel ve uluslararası pazarlara sunacak.

Ulaştırma ve Telekomünikasyon Bakanı Muhammed bin Thamer Al Kaabi, bu girişimin geri dönüştürülmüş malzeme satışından elde edilen ticari faaliyeti artırarak Bahreyn ekonomisine katkıda bulunacağını belirtti. Bakan Al Kaabi, "Bu girişim, ülke ekonomisi üzerinde olumlu bir etki yaratacak ve istihdam olanaklarını artıracaktır." dedi.

Maersk’in Sorumlu Gemi Geri Dönüşüm Standartları
Maersk’in Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Varlık Stratejisi Başkanı Ahmed Hassan, "Maersk, kendi Sorumlu Gemi Geri Dönüşüm Standartlarımız (RSRS) ile dünya genelinde sürdürülebilir gemi geri dönüşüm uygulamalarını teşvik etmektedir. Bu standartlar, IMO’nun Hong Kong Sözleşmesi aracılığıyla belirlenen yönergeleri aşan gereklilikler içermektedir." dedi. Hassan, bu Mutabakat Muhtırası ile Bahreyn'de sorumlu gemi geri dönüşümünü hızlandırmayı ve ülke ekonomisi üzerinde olumlu bir etki yaratmayı umduklarını belirtti.

Geleceğe Yönelik Büyük Potansiyel
Maersk, son sekiz yılda dünya çapında 22 gemiyi geri dönüştürdü ve güvenli, sürdürülebilir gemi geri dönüşüm uygulamalarının, Uluslararası Denizcilik Örgütü'nün emisyonları azaltma stratejisi doğrultusunda iklim değişikliğiyle mücadeleye katkıda bulunduğunu vurguladı. BIMCO'nun tahminlerine göre, 2023'ten 2032'ye kadar, 600 milyon tondan fazla ölü ağırlık kapasitesine sahip 15.000'den fazla geminin geri dönüştürülmesi bekleniyor. Bu, önceki on yılda geri dönüştürülen miktarın iki katından fazla ve sera gazı emisyonlarına yönelik giderek daha sıkı sınırlamaların bir sonucu olarak ortaya çıkıyor.

Maersk’in Bahreyn'de başlattığı bu girişim, hem sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmada hem de Bahreyn'in 2030 Ekonomik Vizyonu'na katkıda bulunmada önemli bir adım olarak görülüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.