1. HABERLER

  2. GEMİ İNŞA

  3. 'Longearth' kuru yük gemisi denize indirildi
'Longearth' kuru yük gemisi denize indirildi

'Longearth' kuru yük gemisi denize indirildi

Atlas Tersanesi, ileri teknolojisi ve çevre dostu yaklaşımlarıyla denizcilik sektöründe fark yaratmaya devam ediyor. Tersane, NB028 – 8.600 Dwt Kuru Yük Gemisi'nin denize indirilme törenini gerçekleştirdi. 

A+A-

Tören, gemi sahibi Longship, denizcilik sektöründen önemli isimler ve Hollanda Başkonsolosu'nun da aralarında bulunduğu seçkin konukların katılımıyla yapıldı.

NB028 projesi olan Longearth gemisi 130.5 metre uzunluğa ve 15.9 metre genişliğe sahip olup, dizel elektrikli tahrik sistemi ile donatılmış durumda. Geminin en dikkat çeken özelliklerinden biri, rakiplerine kıyasla çok daha düşük yakıt tüketimine sahip olması. Ayrıca, fosil yakıtlar yerine metanol gibi çevre dostu yakıtlar kullanarak karbon ayak izini minimize edecek şekilde tasarlandı. Bu yenilikçi özellikleriyle NB028, denizcilik sektöründe sürdürülebilirliğe önemli bir katkı sağlamayı hedefliyor.

Törende ayrıca, Atlas Tersanesi'nin bir önceki projesi olan NB026'nın denize indirilmeden birkaç gün önce teslim edildiği bilgiside paylaşıldı. Atlas Tersanesi yetkilileri, Longship'e güvenleri ve işbirlikleri için teşekkürlerini dile getirdiler.

longship-atlas-tersanesi-1.jpg

longship-atlas-tersanesi.jpg

longship-atlas-tersanesi-001.jpg

longship-atlas-tersanesi-2.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.