1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. LNG Nakliye Endeksi tarihi zirveyi gördü
LNG Nakliye Endeksi tarihi zirveyi gördü

LNG Nakliye Endeksi tarihi zirveyi gördü

LNG nakliye sektöründe küresel piyasalardaki olumlu hava ve yaklaşan kış hazırlıkları, UP Dünya LNG Nakliye Endeksi’ni (UPI) tarihi bir zirveye taşıdı.

A+A-

Geçen hafta LNG nakliye hisselerinde yaşanan dikkat çekici yükseliş, endeksin tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasını sağladı.

UPI tarafından yapılan güncellemede, sektördeki bu güçlü performansın, özellikle Güney Asya gibi bölgelerde artan elektrik talebiyle desteklendiği belirtildi. Yüksek talep, LNG nakliyecileri için olumlu bir piyasa görünümü sunarken, Asya'daki spot LNG fiyatları da son bir haftada son sekiz ayın en yüksek seviyesine çıkarak bu trendi pekiştirdi.

2020 yılında kurulan UP Dünya LNG Nakliye Endeksi, dünya genelinde LNG taşımacılığı yapan 19 şirket ve ortaklığı kapsıyor ve küresel LNG taşıyıcı filosunun yaklaşık üçte ikisini temsil ediyor. Bu endeks, piyasadaki dalgalanmaların ve büyümenin en iyi göstergelerinden biri olarak kabul ediliyor.

Analistler, LNG nakliye sektöründeki bu yükselişin kış aylarında devam etmesini beklerken, artan elektrik talebi ve küresel enerji krizinin bu sektördeki yatırımcılar için yeni fırsatlar yaratabileceğini vurguluyor.

 

lng-endeksi1.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.