1. HABERLER

  2. LİMANLAR

  3. Koruma’nın liman genişletmesine onay
Koruma’nın liman genişletmesine onay

Koruma’nın liman genişletmesine onay

Derince’de bulunan Koruma Klor Alkali Sanayi Ticaret ve A.Ş., liman iskelesini büyütmek için başvurdu. Bakanlık, bu proje için “Çed olumlu” kararı verdi.

A+A-

Derince Deniz Mahallesi, Petrol Ofisi Caddesi, No:43’te Koruma Klor Alkali Sanayi Ticaret ve A.Ş., ticari unvanıyla “Klor, Kostik, Hidroklorik Asit, Sodyum Hipoklorid, Kloroparafin, Kalsiyum Klorür, Payet Kostik(%98’lik), Demir III Klorür, Sodyum Silikat, Polialüminyum Klorür, Elektrik ve Buhar, Tarım İlaçları Üretimi, Dolum ve Depolama faaliyeti gösteren tesiste “Dolfen ve rıhtım alanı” faaliyetinin gerçekleştirilmesi planlanıyor. Firma, Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) başvurusu yaptı. Bakanlık, bu proje için ÇED olumlu kararı verdi.

Projenin teknik olmayan raporu şöyle: “Koruma Klor Alkali San. ve Tic. A.Ş. mevcut iskelesine yılda ortalama 90 adet gemi yanaşmaktadır. Yanaşan gemi büyüklükleri proje kapsamındaki yatırımların yapılması ile tahmil ve tahliye operasyonlarının güvenliği sağlanana kadar 9.000 DWT büyüklüğü aşılmamaktadır. Proje kapsamında yatırımların yapılarak 2 adet dolfen eklenmesi sonrasında yanaşacak yıllık gemi adedi 2013 tarihli ÇED Olumlu kararı ile izin verilen kapasite olan 25.000 DWT’lik gemilerin de yanaşmasının sağlanması durumunda yıllık ortalama 75 adet olacağı planlanmaktadır. Yanaşacak gemi kapasitesinin ÇED Olumlu kararı ile izin verilen kapasiteye ulaşması durumunda limanın gemi trafiğinde azalma olacaktır.

Proje kapsamında, deniz taşıtlarının indirme bindirme yapmaları, güvenli tahmil ve tahliye operasyonları için 145(72,5mx2m) m2’lik alanda kazıklı rıhtım ile iskelenin deniz tarafına gemilerin yanaşma, yaslanma ve bağlanmasına imkan vermek ve operasyonların güvenle yapılabilmesi için 2 adet herbiri 98 m2’lik bağlama ve yanaşma dolfeni ve kedi yolları (2 adet her biri 37,8 m2)yapılması planlanmaktadır. Proje kapsamında yapılması planlanan yapıların toplam alanı 416,6 m2 olacak olup kıyı kenar çizgisinin deniz tarafından revize teklif imar planına esas alan toplamı 16.713,759 m2 olacaktır.”

Projenin arazi hazırlık ve inşaat aşamalarında 20 kişi, işletme aşamasında ise 15 kişi ilave edilerek toplamda 325 kişinin çalışması öngörülüyor.Bu proje için 77 milyon 33 bin TL yatırım planlandı.

Kaynak: BarışGazetesi
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.