1. HABERLER

  2. LİMANLAR

  3. Karasu-Köstence Ro-Ro ihracatta %80, ithalatta %40 dolulukla gidiyor
Karasu-Köstence Ro-Ro ihracatta %80, ithalatta %40 dolulukla gidiyor

Karasu-Köstence Ro-Ro ihracatta %80, ithalatta %40 dolulukla gidiyor

İhracat taşımalarında %80 doluluk oranına ulaşılırken, ithalat taşımalarında ise bu oran %40 olarak kaydedildi. Seferler kapsamında bugüne kadar toplamda 2388 araç taşındı.

A+A-

Sakarya’nın Karasu Limanı ile Romanya’nın Köstence Limanı arasında 4 Temmuz’da başlatılan Ro-Ro (Roll-on/Roll-off) seferlerinde önemli bir gelişme yaşandı. Başlangıçta sektörde büyük bir heyecan uyandıran seferler, kısa süre içinde etkileyici doluluk oranlarına ulaştı.

Yapılan açıklamalara göre, ihracat taşımalarında %80 doluluk oranına ulaşılırken, ithalat taşımalarında ise bu oran %40 olarak kaydedildi. Seferler kapsamında bugüne kadar toplamda 2388 araç taşındı.

Yetkililer, mevcut doluluk oranlarının Eylül ayında daha da artmasını öngörüyor. Ayrıca, yıl sonunda seferlerin daha da sıklaştırılması amacıyla 2’nci bir geminin rotaya dahil edilmesi planlanıyor. Bu değişiklikle birlikte, her gün düzenli sefer yapılması hedefleniyor.

Sakarya ve Romanya arasındaki bu yeni taşımacılık hattı, özellikle ticaret hacmini artırmak ve bölgesel lojistik imkanlarını güçlendirmek amacıyla büyük bir adım olarak değerlendiriliyor.
 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.