1. HABERLER

  2. GEMİ İNŞA

  3. Japonya'da çevre dostu gemi geri dönüşümü için önemli iş birliği
Japonya'da çevre dostu gemi geri dönüşümü için önemli iş birliği

Japonya'da çevre dostu gemi geri dönüşümü için önemli iş birliği

Japonya merkezli Nippon Yusen Kabushiki Kaisha (NYK) ve Oono Development, gemi geri dönüşümünde çevre dostu ve sürdürülebilir bir yöntem geliştirmek için önemli bir iş birliğine imza attı. 

A+A-

Tokyo'da imzalanan Mutabakat Zaptı (MoU), Japonya'nın gemi geri dönüşüm sürecinde lider bir rol üstlenmesini sağlayacak ve bu alandaki küresel standartları yükseltecek.

Dev tesisle gemi sökümünde yeni dönem
Proje, Aichi Eyaleti'ndeki Chita Şehri'nde yer alan Oono Development’ın, Japonya’nın en büyük kuru havuzlarından birini kullanacak. 810 metre uzunluğunda ve 92 metre genişliğindeki bu havuz, aynı anda iki büyük okyanus gemisini çevreye duyarlı bir şekilde sökebilme kapasitesine sahip. Oono Development sözcüsü, "Geliştirdiğimiz bu yöntem, gemi geri dönüşümünde çevre koruma ve iş güvenliği konusunda güçlü bir odaklanma sağlıyor. Atık arıtma işlemlerini de kapsayan kara söküm teknolojilerimiz, son derece ileri düzeyde." açıklamasında bulundu.

Sürdürülebilirlikte kritik adım
Bu iş birliği, gemi geri dönüşümü konusunda küresel baskıların arttığı bir dönemde gerçekleşiyor. 2025 yılında yürürlüğe girmesi beklenen Uluslararası Denizcilik Örgütü'nün (IMO) Hong Kong Sözleşmesi, gemi sökümünde çevre dostu ve güvenli uygulamaların zorunlu hale gelmesine yönelik önemli bir adım olacak. Aynı zamanda, 2013'te yürürlüğe giren AB Gemi Geri Dönüşüm Yönetmeliği de AB bayraklı gemilerin onaylı tesislerde geri dönüştürülmesini zorunlu kılıyor.

NYK Grubu, bu girişimin, sürdürülebilir bir ekonomi ve karbonsuzlaşma hedeflerine ulaşmada önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, "Yasal uyumluluk, çevre koruma ve iş güvenliği gerekliliklerini karşılayan gelişmiş gemi geri dönüşüm süreçleriyle döngüsel bir ekonomiyi gerçekleştirmeyi hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu yeni projeyle Japonya, denizcilik endüstrisinin çevreye olan etkisini azaltmada önemli bir rol oynayacak ve dünya genelinde sürdürülebilirlik standartlarının yükseltilmesine katkı sağlayacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.