1. HABERLER

  2. GEMİ İNŞA

  3. Japonya dünyanın en büyük sahil güvenlik gemisini inşa ediyor
Japonya dünyanın en büyük sahil güvenlik gemisini inşa ediyor

Japonya dünyanın en büyük sahil güvenlik gemisini inşa ediyor

Japonya, dünyanın en büyük sahil güvenlik gemisini inşa etmeyi planlıyor. Çin Sahil Güvenlik'in şu anda sahip olduğu CCG 5901'i gölgede bırakacak olan bu dev gemi, 30 bin tonluk bir deniz aracı olacak.

A+A-

Yeni gemi, 200 metrelik boyutuyla dikkat çekiyor. Japonya Sahil Güvenliği, geminin inşasına yönelik hazırlıkları başlatmak amacıyla bir sonraki bütçeye 24 milyon dolarlık bir ödenek eklemeyi planlıyor. Bu devasa gemi, tipik bir kıyı devriye gemisinden çok daha geniş bir görev yelpazesine sahip olacak. Gemi, küçük güverteli amfibi gemilerinin birçok yeteneğine sahip olacak şekilde tasarlanıyor.

Yeni gemi, doğal afetler sırasında büyük bir kurtarma ve destek operasyonu yürütme kapasitesine sahip olacak. Gemi, 1.000 kişiye kadar barınma imkânı sunacak, acil durum müdahaleleri için üç helikopterin iniş-kalkış yapabileceği bir güverteye sahip olacak ve küçük tekneleri suya indirme ve kurtarma düzenlemelerine olanak sağlayacak. Bu özellikleriyle gemi, büyük bir deprem veya ulusal savunma durumu gibi acil durumlarda kritik bir rol oynayacak.

Geminin sadece savunma amaçlı tasarlandığına dikkat çeken Japonya Sahil Güvenliği yetkilileri, geminin güverte topu taşımayacağını ve Çin güçleriyle sık sık çatışmaların yaşandığı Senkaku Adaları'nda kullanılmayacağını belirtiyor. Yine de gemi, boyutu ve kapasitesiyle Çin Sahil Güvenliği ve yasadışı balıkçılık operatörlerine karşı caydırıcı bir güç olmayı hedefliyor.

İnşaatın toplam maliyetinin 470 milyon doları bulması bekleniyor. Fon sağlandığı takdirde çalışmalar önümüzdeki yıl başlayacak ve geminin 2029 yılında teslim edilmesi planlanıyor. Eğer bu devasa gemi inşa edilirse, Japonya Sahil Güvenliği, ABD Sahil Güvenliği'nin Legend sınıfı Ulusal Güvenlik Gemisi, Japonya'nın Shikishima sınıfı ve Çin'in Zhaotou sınıfı gemilerini geride bırakarak, dünyanın en büyük sahil güvenlik gemisine sahip olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.