1. HABERLER

  2. BOĞAZLAR

  3. İstanbul ve Çanakkale Boğazları'nda Yeni Düzenleme
İstanbul ve Çanakkale Boğazları'nda Yeni Düzenleme

İstanbul ve Çanakkale Boğazları'nda Yeni Düzenleme

Kılavuzluk ve römorkörcülük hizmetleri artık sadece Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından verilecek.

A+A-

Bugün yayımlanan 618 Sayılı Limanlar Kanunu'ndaki düzenleme ile İstanbul ve Çanakkale boğazlarında kılavuzluk ve römorkörcülük hizmetlerinin Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından verilmesi, Kanuni bir zorunluluk haline geldi. Bu yeni düzenlemeyle birlikte, söz konusu hizmetler için yetkilendirme veya hizmet alımı yapılamayacak.

Yeni Kanuni Düzenleme Neler Getiriyor?
618 Sayılı Limanlar Kanunu'na eklenen madde ile Türkiye'nin deniz yetki alanlarında, suyollarında ve içsularda kılavuzluk ve römorkörcülük hizmetlerinin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yürütülmesi hükme bağlandı. Böylece, bu hizmetlerin tek bir merkezden ve daha düzenli bir şekilde yürütülmesi amaçlanıyor.

Kanunun Amacı ve Getirdiği Değişiklikler
618 Sayılı Limanlar Kanunu'nun amacı, limanların idaresi, temizlenmesi, derinlenmesi, genişletilmesi ve taranması gibi işlemlerin yanı sıra şamandıraların konulması ve iyi halde tutulması gibi bütün liman işlerinin düzenlenmesi ve yürütülmesidir. Bu bağlamda, yeni ek madde ile birlikte, Türkiye'nin stratejik suyollarında daha güvenli ve düzenli bir hizmet verilmesi sağlanacak.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünün Rolü
Yeni düzenleme ile birlikte, İstanbul ve Çanakkale boğazları gibi kritik öneme sahip deniz yollarında Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, kılavuzluk ve römorkörcülük hizmetlerini tek başına yürütecek. Bu durum, deniz trafiğinin daha güvenli ve etkin bir şekilde yönetilmesini hedefliyor.

Bu kanuni düzenleme ile birlikte, Türkiye'nin denizcilik alanındaki güvenlik ve etkinlik standartlarının yükseltilmesi bekleniyor. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün bu alandaki tecrübesi ve uzmanlığı sayesinde, İstanbul ve Çanakkale boğazlarında daha güvenli ve düzenli bir deniz trafiği sağlanması amaçlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.