1. HABERLER

  2. DENİZ KAZALARI

  3. Fas Açıklarında Dökme Yük Gemisinde Patlama
Fas Açıklarında Dökme Yük Gemisinde Patlama

Fas Açıklarında Dökme Yük Gemisinde Patlama

Fas'ın Atlantik kıyısındaki Jorf Lasfar Limanı yakınlarında, dökme yük gemisi Toro Rosso'da meydana gelen patlama, 7 mürettebatın hayatını kaybetmesine ve çok sayıda kişinin yaralanmasına yol açtı. 

A+A-

Sabah saatlerinde meydana gelen olay, geminin fosfatlı gübre yüklemeye devam ettiği sırada gerçekleşti. Liman yetkililerine göre patlama, geminin makine dairesinde yangına neden oldu.

Etiyopya merkezli bir şirket tarafından kiralanmış olan 91.384 DWT'luk dökme yük gemisi Panama bayrağı taşıyordu. Gemi 1997 yılında inşa edilmiş ve yıllar içerisinde birçok kez el değiştirmişti. En son 2022 yılında tamir ve bakımı yapılan gemi, güvenlik nedeniyle gözlem altına alınmıştı.

Patlamanın ardından liman yetkilileri hemen kurtarma çalışmalarına başladı. Olay yerine römorkörler ve iki helikopter gönderildi. Denizin 8 deniz mili açığında bulunan gemiye ulaşmak, kurtarma ekipleri için zor oldu. Gemide bulunan 28 mürettebatın çoğunluğu Suriye uyrukluydu. Kurtarma ekipleri, gemiden 3 ceset çıkarırken, ciddi şekilde yaralanmış ve yanmış bir düzine mürettebatı da karaya çıkardı. Yaralılardan 4'ü hastanede hayatını kaybetti ve en az dokuzunun tedavisi sürüyor.

Jorf Lasfar Limanı, fosfat, gübre ve diğer kimyasalların merkezi olarak biliniyor ve Fas'ın en önemli limanlarından biri durumunda. Liman yetkilileri, tehlikeli kargo elleçlenirken izlenen sıkı güvenlik protokollerine dikkat çekerken, patlamanın nedeninin henüz bilinmediğini ve soruşturmanın sürdüğünü belirtti.

Toro Rosso'da meydana gelen bu trajik olay, deniz taşımacılığında güvenlik konusunu bir kez daha gündeme taşıdı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.