1. HABERLER

  2. KRUVAZİYER TURİZMİ

  3. Dünyanın en büyük yolcu gemisinde yangın paniği yaşandı
Dünyanın en büyük yolcu gemisinde yangın paniği yaşandı

Dünyanın en büyük yolcu gemisinde yangın paniği yaşandı

Dünyanın en büyük yolcu gemisi olarak bilinen ve yakın zamanda teslim alınan Icon of the Seas'ta, Salı günü Meksika'nın Costa Maya limanında küçük çaplı bir yangın yaşandı.

A+A-

Olay, mürettebatın hızlı müdahalesi sayesinde kısa sürede kontrol altına alınırken, gemide bulunan yolcular arasında kısa süreli bir paniğe neden oldu.

Royal Caribbean operatörü tarafından yapılan açıklamada, yangının herhangi bir yaralanmaya yol açmadığı ve gemide sadece asgari düzeyde bir hasara neden olduğu belirtildi. 

Yangın nedeniyle gemide kısa süreli bir elektrik kesintisi yaşandı. Bu kesintinin süresi bazı yolcular tarafından 20 ila 60 dakika arasında ifade edilirken, aralıklı olarak gerçekleştiği belirtildi. Elektrik kesintisi sırasında geminin ikiz bacalarından birinden çıkan siyah duman, olayın görsel bir kanıtı olarak kaydedildi ve sosyal medyada paylaşıldı. Yolcular, kesinti sırasında "titreme" hissettiklerini belirttiler.

Royal Caribbean, geminin yedek güç gelene kadar kısa süreli bir elektrik kesintisi yaşadığını ve yangının hızlıca söndürüldüğünü belirtti. 

Yangının meydana geldiği sırada yolcular olay hakkında bilgilendirildi, ancak acil durum çağrısı yapılmadı. Olay geminin güzergahında herhangi bir değişikliğe yol açmazken, Icon of the Seas planlandığı gibi Costa Maya'dan ayrılarak Cozumel'e doğru yola çıktı.

Bu tür küçük yangınlar, deniz operatörleri için nadir rastlanan durumlar olmamakla birlikte, genellikle hızlı ve etkili müdahalelerle kontrol altına alınıyor. Bu yılın başlarında benzer bir olay, Carnival Cruise Lines'ın Carnival Freedom gemisinde de yaşanmış ve geminin seferleri iptal edilerek onarım için tersaneye yönlendirilmişti.

Icon of the Seas, ticari hizmetine yeni başlamış bir gemi olarak 27 Ocak'ta hizmete girdi. Yaklaşık 1.200 fit uzunluğunda olan gemi, 7.600 yolcu taşıma kapasitesine sahip ve bu kapasiteyle gemi, tam kadro bulunduğunda çoğu Amerikan kasabasından daha büyük bir nüfusa ev sahipliği yapıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.