1. HABERLER

  2. LİMANLAR

  3. DP World ve Evyap Grubu'ndan Güç Birliği
DP World ve Evyap Grubu'ndan Güç Birliği

DP World ve Evyap Grubu'ndan Güç Birliği

Küresel lojistik devlerinden DP World, Türkiye'nin önde gelen sanayi gruplarından Evyap Grubu ile stratejik bir birleşmeyi tamamlayarak, Marmara Denizi'nde iki önemli limanın güçlerini birleştirdi.

A+A-

Türkiye Rekabet Kurumu'nun onayını geçen hafta alan bu birleşme, Türkiye'nin uluslararası ticaretine yeni bir soluk kazandırmayı hedefliyor. DP World, Evyapport'ta %58 hisse alırken, Evyap Grubu ise DP World Yarımca'da %42 hisse sahibi oldu. İki liman, DP World Evyap adı altında tek bir marka ve yönetim altında faaliyet gösterecek.

DP World Türkiye CEO'su Kris Adams, "Bu, Türkiye ve daha geniş bölge için önemli ekonomik faydalar sağlayacak heyecan verici bir ortaklık" diyerek anlaşmanın Türkiye'nin küresel ticaretindeki rolünü güçlendireceğini belirtti. Adams, birleşmenin uçtan uca çözümler sunarak hız ve verimlilikte yeni faydalar sağlayacağını, terminallerdeki kapasite eksikliklerini gidereceğini vurguladı.

Evyap Holding Kurucusu ve CEO'su Mehmed Evyap ise, "Yeni şirket, operasyon sürelerini kısaltacak, hizmet çeşitliliğini artıracak, iki ortaklık terminalinde sağlanan verimlilikle müşterilerimize ve Türkiye ticaretine değer katacak." diyerek bu birleşmenin Türkiye ekonomisine olan katkılarına dikkat çekti.

DP World Yarımca, yıllık 1,15 milyon TEU kapasitesiyle dört gemiye aynı anda hizmet verebilme yeteneğine sahip. Teknolojik altyapısıyla dikkat çeken liman, saatte 120 hareket yapabilen üstün ekipmanlar ve sekiz uzaktan kumandalı STS vinç ile donatılmış durumda. Ayrıca, karayolu ve raylı sisteme olan yakınlığıyla da lojistik avantaj sağlıyor.

2003 yılında sıvı terminali olarak faaliyetlerine başlamış olan Evyapport, 2005 yılında konteyner terminali ekleyerek büyüdü. Bugün, 3.800 feet'lik rıhtımı ve 60 feet'lik su derinliğiyle süper post panamax gemilerini elleçleyebilen liman, yıllık 855.000 TEU konteyner kapasitesine sahip. Ayrıca, 1.120.000 ton sıvı kargo ve 500.000 ton genel kargo elleçleme kapasitesiyle dikkat çekiyor.

Bu birleşme, her iki terminalin toplam yanaşma kapasitesini 6.850 feet'e çıkaracak ve yıllık iki milyon TEU'yu aşan bir konteyner elleçleme kapasitesine ulaşılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.