1. HABERLER

  2. DENİZ KAZALARI

  3. Donanma gemisi alev alarak battı
Donanma gemisi alev alarak battı

Donanma gemisi alev alarak battı

Yeni Zelanda Kraliyet Donanmasına ait HMNZS Manawanui adlı gemi, Samoa kıyılarında karaya oturmasının ardından alev alarak battı.

A+A-

Samoalı yetkililer muhtemel petrol sızıntısı konusunda Yeni Zelanda'yı uyardı. Yeni Zelanda donanmasındaki dokuz gemiden biri olan bu gemi, ülkenin 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana denizde kaybettiği ilk gemi.

Yeni Zelanda Kraliyet Donanmasına ait bir gemi, Samoa kıyılarında karaya oturdu.

2.Dünya Savaşı'ndan bu yana ilk kez bir gemisini kaybeden Yeni Zelanda'nın uzman dalış ve okyanus görüntüleme gemisi olan HMNZS Manawanui, Cumartesi gecesi resif araştırması yaparken sorun yaşadığı bildirildi.

Yeni Zelanda Savunma Kuvvetleri, yaptıkları açıklamada, geminin alabora olmadan önce alev aldığını, içindeki 75 kişinin tamamının Pazar erken saatlerde gemiden tahliye edildiğini açıkladı. Olay hakkında soruşturma başlatan yetkililer, karaya oturmanın neden kaynaklandığını bilmediklerini söyledi.

Sert rüzgarlı havada meydan gelen bu olayda yetkililer, bölgenin 1987'den beri araştırılmadığı söylüyor.

Savunma Bakanı Judith Collins, gemide çok fazla yakıt olduğuna ve olası çevresel etkiyi değerlendirmeye yönelik çaba sarf edeceklerini ve sızıntı olması durumunda 'önceliklerinin sızıntıyı kontrol altına alma olacağını' açıkladı.

Samoalı yetkililer ise muhtemel petrol sızıntısı konusunda Yeni Zelanda'yı uyardı.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.