1. HABERLER

  2. ŞİRKET HABERLERİ

  3. Deniz Endüstri dergimizin 97. sayısı dağıtıma çıktı
Deniz Endüstri dergimizin 97. sayısı dağıtıma çıktı

Deniz Endüstri dergimizin 97. sayısı dağıtıma çıktı

Deniz Endüstri dergimizin Temmuz-Ağustos 97. sayısının dağıtımına 19 Ağustos itibari ile başlanmıştır.

A+A-

Bu sayımızda, denizcilik sektörünün geleceğini şekillendiren pek çok önemli konuyu ele aldık. Öncelikle, denizcilikte yangın güvenliğinin ne denli hayati bir konu olduğuna dair kapsamlı bir söyleşi ile karşınızdayız. Bu alanda Emesco Marine’in, endüstriyel yangın söndürme sistemlerindeki yenilikçi çözümlerini ve bu teknolojilerin denizcilik sektöründe nasıl kullanıldığını, firmanın tecrübeli yöneticisi Murat Sağır ile konuştuk. 

Ayrıca, enerji verimliliği ve çevresel sürdürülebilirlik konularında sektördeki gelişmeleri yakından takip edenler için Bilim Marine Technology’nin dikkat çekici yükselişini ve bu alanda sunduğu yenilikçi çözümleri mercek altına aldık. 2022 yılında kurulan bu genç ve dinamik şirketin, enerji yönetimi, otomasyon ve çevre dostu yakıt sistemleri gibi konularda nasıl fark yarattığını, şirketin kurucusu Bozan Karataş ile gerçekleştirdiğimiz röportajda okuyabilirsiniz. 

Türk Boğazları, tarihin her döneminde stratejik önemiyle ön plana çıkmış ve birçok uluslararası anlaşmazlığın odak noktası olmuştur. Umur Uğurlu’nun kaleme aldığı makalede, Boğazlarımızın tarihi ve günümüzdeki stratejik önemine dair derinlemesine bir analiz, Boğazlarımızdan daha fazla kazanç elde etmek konusunda ufuk açıcı bilgiler bu¬lacaksınız. 

Denizcilik hukukunun inceliklerine dair bilgi edinmek isteyenler için Avukat Cem Çongar’ın kaleme aldığı yazıda, uluslararası deniz hukukunun temel prensipleri ve taşıma süreçlerinde karşılaşılan hukuki meseleler ayrıntılı bir şekilde ele alınıyor. Gönderilenin yükü teslim almaktan kaçınması durumunda taşıyıcının haklarının neler olduğunu ve bu gibi durumlarda uluslararası hukuk çerçevesinde nasıl adımlar atılması gerektiğini bu makalede bulabilirsiniz. 

Sektörümüzün geleceği açısından kritik bir diğer konu ise AB’nin Fuel EU düzenlemelerinin denizcilik sektörüne olan etkileri. Prof. Dr. Adnan Parlak, mevcut gemilerin bu düzenlemelere uygun yakıt seçimi konusunda karşılaşabilecekleri zorlukları ve bu zorlukların nasıl aşılabileceğini ele aldığı yazısında, sektörümüzü bekleyen yeni düzenlemeleri ve bu düzenlemelere hazırlıklı olmanın yollarını detaylandırıyor. 

Sertifikasyon süreçleri de denizcilik sektöründe yeni inşa ve bakım onarım süreçlerinde kritik bir rol oynuyor. Haluk Çoban’ın yazısında, bu süreçlerde kullanılan sertifikaların önemi ve işleyişi hakkında kapsamlı bilgiler bulacaksınız. Bu yazı, sektörde faaliyet gösteren tüm profesyoneller için önemli bir rehber niteliği taşıyor. 

Son olarak, denizcilik tarihine bir yolculuğa çıkıyoruz. Sabri Çağrı Sezgin’in yazısında, Yelken Çağı’nın sağlık personelleri olan berber-cerrahların ilginç ve bir o kadar da bilinmeyen hikayelerini keşfedeceksiniz. Popüler kültürde sıkça karşımıza çıkan korsan imajının ötesinde, denizcilerin zor şartlarda nasıl hayatta kaldıklarını ve bu dönemin sağlık personellerinin denizciler için ne kadar hayati bir rol oynadığını bu yazıda bulabileceksiniz. 
İyi okumalar!

deniz-endustri-001.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.