1. HABERLER

  2. GEMİ İNŞA

  3. Cemre Tersanesi çevre dostu Rüzgar Türbini Destek Gemisinin inşasına başladı
Cemre Tersanesi çevre dostu Rüzgar Türbini Destek Gemisinin inşasına başladı

Cemre Tersanesi çevre dostu Rüzgar Türbini Destek Gemisinin inşasına başladı

Cemre Tersanesi, çevre dostu ve sürdürülebilir denizcilik çözümlerine bir yenisini daha ekledi.

A+A-

Norveç merkezli Hav Design tarafından ESVAGT için geliştirilen ve NB1102 inşa koduyla bilinen rüzgar türbini destek gemisinin ilk sac kesimi başarıyla gerçekleştirildi. Bu adım, yenilikçi geminin yapım sürecinin resmi olarak başladığını müjdeliyor.

NB1102, dizel-elektrik sevk sistemi ve entegre batarya teknolojisi ile dikkat çekiyor. Bu sistem, geminin düşük veya sıfır emisyonla operasyon yapmasını mümkün kılarak karbon nötr hedeflere katkıda bulunuyor. 63,3 metre uzunluğundaki bu çevreci gemi, denizde verimli enerji kullanımıyla öne çıkarken, sürdürülebilir deniz taşımacılığının öncü projelerinden biri olacak.

Ayrıca gemi, mürettebat ve teknisyenlerin rahatlığı için yüksek konfor standartlarında tasarlandı. Toplam 54 kişilik kapasiteye sahip olan NB1102, uzun süreli operasyonlar için ideal bir çalışma ve yaşam alanı sunacak. Bu yeni nesil rüzgar türbini destek gemisi, yenilikçi tasarımı ve çevre dostu teknolojileri ile denizcilikte sürdürülebilirliğin önemli bir simgesi olma yolunda ilerliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.