1. HABERLER

  2. ŞİRKET HABERLERİ

  3. Castor Maritime filosunu Ultramax gemi ile genişletiyor
Castor Maritime filosunu Ultramax gemi ile genişletiyor

Castor Maritime filosunu Ultramax gemi ile genişletiyor

Küresel bir denizcilik şirketi olan Castor Maritime Inc. (NASDAQ: CTRM), 25,5 milyon dolar karşılığında bir Ultramax kuru yük gemisi satın aldığını duyurdu.

A+A-

2015 yapımı gemi, bağlı olmayan bir üçüncü taraf satıcıdan satın alınıyor. Alışılagelmiş kapanış koşullarına tabi olan işlemin 2024 yılının üçüncü çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

İcra Kurulu Başkanı Petros Panagiotidis, "Filomuzu yenileme ve geliştirme çabalarımızın devamı olarak, Castor'un Ultramax segmentine girişini duyurmaktan heyecan duyuyoruz" dedi. Panagiotidis, şirketin büyüme yörüngesine odaklandığını ve filosunu modernize etmek için aktif olarak fırsatlar aradığını da sözlerine ekledi.

Satın alma işleminin tamamlanmasının ardından Castor Maritime'ın filosu toplam 0,8 milyon deadweight tonaj (dwt) ile 11 gemiye ulaşacak. Bu geniş filoda üç Kamsarmax gemisi, beş Panamax kuru yük gemisi, yeni Ultramax gemisi ve iki adet 2.700 yirmi fit eşdeğer birim (TEU) konteyner gemisi yer alıyor.

Merkezi Kıbrıs'ta bulunan Castor Maritime, uluslararası alanda faaliyet göstermekte ve sahip olduğu açık deniz kargo gemileri aracılığıyla deniz taşımacılığı hizmetleri sunmaktadır. Şirketin stratejik satın almaları, piyasa koşullarındaki dalgalanmalara ve mevzuat değişikliklerine tabi olan denizcilik sektöründeki varlığını güçlendirmeyi amaçlıyor.

Basın bülteninde ayrıca ileriye dönük ifadelere ilişkin bir uyarı notu da yer almakta ve bu tür ifadelerin, gerçek sonuçların beklentilerden önemli ölçüde farklı olmasına neden olabilecek önemli belirsizliklere ve beklenmedik durumlara tabi olduğu vurgulanmaktadır.

Castor Maritime'ın filosundaki bu genişleme, şirketin işletme eğilimleri ve çeşitli kaynaklardan elde edilen verilerle ilgili değerlendirmesine dayanmaktadır. Şirketin gelişen piyasa koşullarında filosuna yatırım yapmaya yönelik devam eden stratejisini yansıtmaktadır. Bu haber bir basın açıklamasına dayanmaktadır ve Castor Maritime'ın iddialarının veya gelecekteki performansının bir onayını teşkil etmemektedir.

Yakın tarihli diğer bir habere göre, küresel denizcilik şirketi Castor Maritime Inc. bir Panamax dökme yük gemisi olan M/V Magic Vela'nın toplam 16,4 milyon dolar karşılığında satışını tamamladı. Bu işlemin, işlemle ilgili masraflar hariç olmak üzere, şirketin 2024 yılının ikinci çeyreğindeki mali sonuçlarına yaklaşık 2,7 milyon dolarlık net bir kazanç sağlaması bekleniyor. M/V Magic Vela, Castor Maritime'ın satış sonrası üç Kamsarmax gemisi, kalan beş Panamax kuru yük gemisi ve iki adet 2.700 TEU konteyner gemisinden oluşan çeşitli filosunun bir parçasıydı. Bu satış, Castor Maritime'ın filo büyüklüğünü ve kompozisyonunu piyasa koşullarına ve operasyonel gereksinimlere göre ayarlama stratejisiyle uyumludur. Şirketin bu yılın başlarında bir başka gemi olan M/V Magic Horizon'ı da satmayı kabul etmesi dikkat çekicidir. Bu gelişmeler, Castor Maritime'ın operasyonlarını optimize etmeye yönelik devam eden çabalarının bir parçası.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.