1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Arjantin'de toplu taşıma gemisinde maymun çiçeği şüphesi
Arjantin'de toplu taşıma gemisinde maymun çiçeği şüphesi

Arjantin'de toplu taşıma gemisinde maymun çiçeği şüphesi

Arjantin'in Parana Nehri'nde seyreden bir kuru yük gemisi, mürettebat arasında şüpheli bir Mpox vakası tespit edilmesi üzerine karantinaya alındı.

A+A-

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Rosario limanına yakın bir noktada bulunan gemide, Hint uyruklu bir mürettebat üyesinin göğüs ve yüz bölgesinde kist benzeri deri lezyonları fark edilmesi üzerine yetkililere uyarıda bulunuldu.

Durumun ciddiyeti nedeniyle mürettebat üyesi izole edilerek gemi, San Lorenzo limanına gitmek üzereyken Parana Nehri'ne demir attı. Sağlık yetkilileri tarafından yapılan incelemeler tamamlanana kadar, Liberya bandıralı gemideki tüm mürettebat karantinada tutulacak. Geminin Brezilya'nın Santos limanından soya kargosu almak üzere yola çıktığı belirtildi.

Mpox, genellikle irin dolu lezyonlara ve grip benzeri semptomlara neden olan bir viral enfeksiyon olarak biliniyor. Dünya Sağlık Örgütü (WHO), geçen hafta Afrika'da hızla yayılan yeni bir varyantın ardından Mpox'u iki yıl içinde ikinci kez küresel halk sağlığı acil durumu ilan etti. Bu gelişmenin ardından İsveç'te klad 1b varyantı ile ilk vaka doğrulanarak virüsün Afrika dışında yayılmaya başladığına dair endişeleri artırdı.

Klad 1b çeşidinin rutin yakın temas yoluyla daha kolay yayılabildiği tahmin ediliyor. Yetkililer, gemideki şüpheli vakaya ilişkin kesin sonuçların önümüzdeki günlerde netleşeceğini ve küresel sağlık açısından önemli bir adım atılacağını belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.