1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD Donanması Hanwha Ocean'da bakım çalışmaları başlattı
ABD Donanması Hanwha Ocean'da bakım çalışmaları başlattı

ABD Donanması Hanwha Ocean'da bakım çalışmaları başlattı

ABD Donanması, bakım ve onarım çalışmalarını uluslararası tersanelere yayma stratejisinin ilk adımını attı.

A+A-

Bu kapsamda, 2 Eylül Pazartesi günü Güney Kore'ye ulaşan USNS Wally Schirra, Hanwha Ocean'ın Geoje Tesisine yanaşarak tarihi bir süreci başlattı. Hanwha Ocean, bu gemiyle birlikte ABD Donanması gemilerine bakım hizmeti sunan ilk Güney Koreli tersane olma unvanını kazandı.

USNS Wally Schirra, San Diego'daki NASSCO tersanesinde inşa edilmiş ve 2009 yılında hizmete girmiş bir ikmal gemisi olarak tanınıyor. 698 fit uzunluğunda ve 41.000 tonluk bir deplasmana sahip olan gemi, 6.000 ton kargo taşıma kapasitesiyle ABD Donanması'nın küresel operasyonlarını destekliyor. Mürettebatının tamamı sivillerden oluşan gemi, mühimmat, yiyecek, tamir parçaları ve depo malzemeleri sağlama görevini üstleniyor.

Hanwha Ocean, Temmuz ayında ABD Donanması'nın Master Ship Repair Agreement (MSRA) sertifikasını alarak beş yıl boyunca bakım ve onarım işleri için teklif verebilme yetkisini elde etmişti. Bu sertifikasyon, Hanwha Ocean'ın ABD Donanması gemilerine bakım hizmeti sunabilen bir müttefik ülke tersanesi olmasını sağladı. Hanwha Ocean yetkilileri, bu proje ile K-Defense'in dünya standartlarındaki bakım, onarım ve yenileme (MRO) teknolojisini sergileyeceklerini ve zamanında teslimatla bu itibarlarını sürdüreceklerini belirttiler.

USNS Wally Schirra'nın üç ay boyunca Hanwha Ocean'ın Geoje Tesisinde kalacağı açıklandı. Bu süre zarfında, gemiye kapsamlı bakım ve onarım çalışmaları yapılacak. Hanwha Ocean, bu ilk görevi başarıyla tamamlayarak deniz taşımacılığındaki rolünü genişletmeyi ve gelecekteki projeler için kapıyı aralamayı hedefliyor.

Hanwha Ocean'ın en büyük rakibi HD Hyundai de yakın zamanda ABD Donanması'nın MSRA programında sertifikalandırılmıştı. Bu gelişme, Güney Kore'nin iki büyük tersanesinin de ABD Donanması'na bakım hizmeti sunabilecek potansiyele sahip olduğunu gösteriyor.

Hanwha Ocean'ın ana şirketi Hanwha Group, yakın zamanda ABD merkezli Philly Shipyard'ı satın almayı kabul ederek, ABD pazarındaki varlığını genişletme yolunda önemli bir adım daha attı. Philly Shipyard, şu anda ABD Denizcilik İdaresi (MARAD) için yeni eğitim gemileri inşa ediyor ve bu işbirliği, Hanwha Ocean'ın ABD ile olan ilişkilerini daha da derinleştirecek gibi görünüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.