1. HABERLER

  2. DENİZ KAZALARI

  3. 8 Milyon Dolarlık Lüks Yat Alabora Oldu
8 Milyon Dolarlık Lüks Yat Alabora Oldu

8 Milyon Dolarlık Lüks Yat Alabora Oldu

Cumartesi günü, Maryland'deki Rhode Nehri'nde 122 metrelik lüks bir yat alabora oldu. Olayda mürettebat gemiyi terk etmek zorunda kaldı ve can kaybı yaşanmadı.

A+A-

ABD Sahil Güvenliği, saat 12:30 civarında Lovebug adlı yattan bir yardım çağrısı aldı. 2010 yapımı olan bu yat, Annapolis'in yaklaşık sekiz deniz mili güneyindeki Rhode Nehri'nin ağzında tehlikeli bir şekilde sancak tarafına doğru yatmış durumdaydı. Sahil Güvenlik ve Maryland Doğal Kaynaklar Polisi hızla olay yerine intikal etti ve mürettebat, yakındaki bir gemiden gelen yardım sayesinde güvenli bir şekilde tahliye edildi. Öğleden sonra geç saatlerde yat, yaklaşık 70 derece yan yatmış halde bulundu.

Kazaya ilk müdahale edenlerden biri olan Tour Boat Annapolis'in sahibi Trevor Hardman, kurtulanların sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtti. Hardman, "Kaptanın teknenin su almaya başladığını söylemesi üzerine yardım çağırdık. Tekneye vardığımızda yüksek su alarmlarının çaldığını duyuyorduk." dedi.

Lovebug, İtalyan yapımı, yaklaşık 8 milyon dolar değerinde ve 11 misafir ile sekiz mürettebat kapasiteli bir yat. Jet ski garajı ve sıfır hız dengeleyicileri gibi lüks özelliklere sahip bu yat, haftada 125.000 dolarlık bir ücretle kiralanabiliyordu. Genellikle Annapolis Yat Kulübü'nde demirli olan Lovebug, bölgede tanınan bir yat olarak biliniyordu.

Kazanın nedeni henüz belirlenememiş olup, yetkililer olayla ilgili soruşturma başlattı. Yatın alabora olma sebebi ve meydana gelen hasarın boyutu ilerleyen günlerde netlik kazanacak.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.